Sabah

TERöRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI

Son bir haftada 23 terörist etkisiz hale getirildi. Irak’ın kuzeyine düzenlenen hava harekâtınd­a 7 PKK’lı terörist öldürüldü

-

Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, son bir haftada iç güvenlik operasyonl­arı kapsamında güvenlik güçleri tarafından 2 bin 404 operasyon düzenlendi. Bu kapsamda terör örgütlerin­e yardım, yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendi­rilen 751 kişi, uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarında­n 3 bin 351 ve düzensiz göçle mücadele kapsamında da 226 olmak üzere toplam 4 bin 328 kişi gözaltına alındı. Ayrıca biri üst düzey 23 terörist (1 ölü, 11 sağ, 11 teslim) etkisiz hale getirildi.

7 PKK’LI ETKISIZ

n TSK’nın Irak’ın kuzeyinde bulunan PKK hedeflerin­e yönelik operasyonl­arı da sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamada, Gara ve Hakurk bölgelerin­e dün düzenlenen hava harekatlar­ı neticesind­e Türkiye’nin üs bölgelerin­e saldırı hazırlığın­da olduğu belirtilen 7 teröristin etkisiz hale getirildiğ­i belirtildi.

n Bitlis’teki operasyonl­arda ise 3 sığınak ortaya çıkarıldı. Sığınaklar­da çok sayıda silah, mühimmat, malzeme ve teçhizat ile yaşam malzemesi ele geçirildi.

n Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında da PKK’nın kullandığı 5 odalı sığınak bulundu.

HANI’DE 2 POLIS YARALI

n Diyarbakır’da, 2 PKK’lı teröristin bulunduğu aracın Hani ilçesi güzergahın­da seyir halinde olduğu bilgisini alan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, aracı takibe aldı. Polis ekiplerini­n bulunduğu araca, Hani’nin Kalaba yolu Turalı mevkisinde teröristle­rce ateş açıldı. Saldırıda biri ağır olmak üzere 2 polis memuru yaralandı. Yaralı polis helikopter­le Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bölgede operasyon başlatıldı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye