Sabah

Neo-Nazi polisler Türkler’i tehdit ediyor

Almanya’da NSU terör örgütü tarafından öldürülen Türkler’in yakınların­ın avukatlığı­nı yapan Seda Yıldız’ı ‘çocuğunu öldürmekle’ tehdit edenler polis çetesi çıktı Cumhurbaşk­anı’nın avukatı da hedefte

-

Almanya’da 8’i Türk 10 kişiyi öldüren ırkçı Neo-Nazi terör örgütü NSU’nun bilinen üye ve destekçile­rinin yargılandı­ğı davada avukatlık yapan Seda Başay Yıldız, büyük bir skandalı ortaya çıkardı. Yıldız, kendisine 2 Ağustos tarihinde faksla gelen mektubu polise verip işin peşini bırakmayın­ca, polislerde­n oluşan bir Neo-Nazi örgütü çökertti. Tehdit mektubunu Yıldız’a biri kadın 5 polisten oluşan örgütün gönderdiği belirlendi. Polislerin kendilerin­i “NSU 2.0” diye adlandırdı­kları belirlendi.

AÇIĞA ALINDILAR

Aşırı sağcı polisler hakkında “halkı kışkırtma” ve “anayasaya aykırı sembolleri­n Yıldız’ın NAZILER, Seda Başay bir ardından NSU davasının Kaplan’ı başka avukatı Mustafa hedef seçti. Cumhurbaşk­anı davaErdoğa­n’ın Böhmermann yapan Kaplan, sında avukatlığı­nı sonra gelen tehdit mailinden savcılığa suç duyurusunk­onuda bulundu. SABAH’a saçma şan Kaplan, “Içerikte kaçırmayaz­ılar da var. Çocuk Ev kundaklada­n söz ediliyor. madan bahsediliy­or. Öldürmeden bahsediliy­or. Amaç belli.

Türk kökenli avukatları korkutmak. Bunlarla mücadele edeceğiz” dedi. kullanımı” nedeniyle soruşturma açıldı. Yapılan inceleme sonunda görevli 5 polis memuru açığa alındı. Avukat Yıldız, “Ben çok tehditler alıyorum ancak bunları çok ciddiye almıyordum. Bu kez kızımın adı ve ev adresim yazıldı. Bu yüzden ilk defa suç duyurusund­a bulundum. Bu polisler hakkında soruşturma başlatılma­sı tehdit mektubu almam ve benim suç duyurusund­a bulunmamla oldu” dedi.

 ??  ?? Seda Başay Yıldız Mustafa Kaplan
Seda Başay Yıldız Mustafa Kaplan
 ??  ?? )RANK)URT
)RANK)URT

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye