Sabah

KONUTTA 0.98 FAİZ İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

KONUTDER ile Ziraat’in konut kredisi faizlerini % 0.98’e çektiği kampanyaya Vakıfbank ve Halkbank da dahil oldu. Vakıf ve Ziraat Katılım ise sırada

- Seda TABAK (DITöR: 'LOHN *h1*g5 Tasarım: 6HoLO .$<$

ilgi g|ren dev konut kam panyasına Vakıfbank ile Halkbank destek verecek. Vakıf ve Ziraat Katı lım da sırada. Ev alanlar aylık 0.98 faiz oranı ve 120 ay vadeli konut kredisinde­n faydalanac­ak.

konut sahibi olabilmesi için KONUTDER ve Ziraat Bankası tarafından başlatılan kampanyaya Vakıfbank ve Halkbank da katıldı. Edinilen bilgilere göre, Vakıf Katılım ile Ziraat Katılım’ın da önümüzdeki günlerde kampanyaya katılması bekleniyor. Kampanyaya göre, bankalarda kredisi bulunan konut üreticisi firmalarda­n ev alanlar için yüzde 0.98 faiz oranı uygulanaca­k. Tüketicile­r, 120 aya varan vade seçenekler­iyle 500 bin liraya kadar konut kredisi kullanabil­ecek.

PİYASA CANLANACAK

Yapılan çalışma ile konut kredisi faiz oranı aylık yüzde 1.78 olarak belirlendi. Aradaki yüzde 0.80’lik farkı da inşaat firmaları üstlendi. Böylece tüketicile­re yüzde 0.98 ile kredi kullanma imkânı sağlandı. Sektör temsilcile­ri yüzde 2.99’u bulan konut kredi faizi nedeniyle vatandaşın alım kararını ertelediği­ni, bu kampanya sonrası konut pazarında canlanma bekledikle­rini belirtiliy­or. Kampanya ile firmaların elinde bulunan bitmiş birinci el konut satışların­ın finansmanı­na destek verilecek. Böylelikle, firmaların elinde bulunan konut stokunun eritilmesi­ne yönelik de önemli katkı sağlanmış olacak. Öte yandan; kullandırı­lan konut kredilerin­in bir kısmı söz konusu firmaların kampanyaya dahil olan bankalara olan kredilerin­in geri ödenmesind­e kullanılac­ak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? seda.tabak@sabah.com.tr EKONOMİ
seda.tabak@sabah.com.tr EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye