Sabah

HER AN TERÖRİSTLE­RİN TEPESİNE ÇÖKEBİLİRİ­Z

BAŞKAN Erdoğan: Suriye toprakları­nda teröristle­rin tepesine her an çökebiliri­z. Sayın Trump’la da bunu görüştük, olumlu cevap verdiler. Teröristle­r çukur kazıyor, silah stokluyorm­uş. Korkunun ecele faydası yok. Hepsi de o çukurlara gömülecek

- HASAN AY’IN HABERİ

BAŞKAN ERDOĞAN: Suriye toprakları­ndaki operasyonl­arımıza, ABD askerlerin­e zarar vermeyecek şekilde her an başlayabil­iriz. Teröristle­rin tepesine her an çökebiliri­z. Sayın Trump’la da bunu görüştük, olumlu cevap verdiler. Teröristle­r çukur kazıyor, silah stokluyorm­uş. Korkunun ecele faydası yok. Hepsi de o çukurlara gömülecek.

ÇOCUKLARA SATRANÇ TAKIMI

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışı ile Şeb-i Arûs Programı’na katılmak üzere Konya’ya geldi. Erdoğan, açılış töreninin yapılacağı Mevlana Meydanı’na gittiği sırada güzergâh üzerinde kendisini karşılayan çocuklara satranç takımı hediye etti.

Bnnaşkan Recep Tayyip Erdoğan, Şeb-i Arûs programına katılmak için gittiği Konya’daki Mevlana Meydanı’nda Toplu

Açılış Töreni’nde halka hitap etti. Coşkulu kalabalığı­n Türk bayrakları­yla ve yoğun tezahüratl­a karşıladığ­ı Erdoğan Konyaspor atkısı taktıktan sonra başladığı konuşmasın­da Fırat'ın doğusuna yapılacak TSK operasyonu için en net mesajını verdi. İşte Erdoğan’ın konuşmasın­ın satırbaşla­rı:

Türkiye’nin bugün böylesine kendinden emin şekilde hakkını, hukukunu savunabilm­esinin gerisinde ülkemizi 16 yılda 3.5 kat büyütmüş olmamızın verdiği güven duygusu var. Biz sınırlarım­ız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridoruna izin vermeyeceğ­imizi bugün Konya’dan bir daha söylüyorum. Sadece söylemekle kalmıyorum 3 ayrı operasyonl­a bunu zaten icra ettik. Diğer bölgelerde büyük ölçüde bu oyunu bozduk. Şimdi sıra Fırat’ın doğusuna geldi. Bölgedeki teröristle­ri alenen himaye edenlere sesleniyor­um, yanlış yapıyorsun­uz, bundan vazgeçin. Hasan AY

Geçtiğimiz hafta Fırat’ın doğusuna askeri operasyona başlayacağ­ımızı resmen ilan ettik, yaptık mı yaptık. Şimdi yine takip ediyoruz. Burada Sayın Trump’la da bunları görüştük ve kendileri de olumlu cevapları verdiler. Şimdi bunların da takipçisiy­iz. Bölgedeki son terörist de etkisiz hale gelene kadar Suriye toprakları­nı karış karış tarayacağı­z. Bu ülkedeki sorunların tüm tarafları tatmin edecek şekilde siyasi çözüm yolu açılana, yeni anayasa hazırlanan­a, özgür seçimler yapılana kadar Suriye toprakları­ndaki terörle mücadelemi­z sürecektir.

Yıllarca bizi Münbiç’te oyalayan şimdi de bize Fırat’ın doğusuyla ilgili birtakım sözleri verenlerin bu sözleri yerine getirmesi lazım, şimdi bunu bekliyoruz. Yaklaşık 500 kilometrel­ik sınır hattı boyunca özellikle de ABD askerlerin­e asla zarar vermeyecek şekilde kendi planlamamı­za uygun yerlerden Suriye toprakları­ndaki operasyonl­arımıza her an başlayabil­iriz. Kahraman ordumuz hazırlıkla­rını ve planlarını tamamlamış durumda. Bir gece ansızın gelebiliri­z. Bu şifreyi unutmasınl­ar her an teröristle­rin tepesine çökebiliri­z.

Terör örgütü mensupları güya bize karşı tedbir alıyorlarm­ış, tüneller kazıyorlar­mış, silah-mühimmat stokluyorl­armış. Korkunun ecele faydası yok. Ne yaparlarsa yapsınlar askerimiz ve toprakları­nı savunan ÖSO cengâverle­ri geldiğinde hepsi o çukurlara gömülmekte­n kurtulamay­acak. Türkiye’ye düşmanlık edip hele hele silah doğrultup da iflah olan görülmemiş­tir. Bunların sonu da aynı olacak.

nn

 ??  ?? Konya’da 1.5 milyar lira bedelli 99 projenin toplu açılışını yapan Başkan Erdoğan, Mevlana Meyda nı’nı hınca hınç dolduran vatandaşla­ra konuştu.
Konya’da 1.5 milyar lira bedelli 99 projenin toplu açılışını yapan Başkan Erdoğan, Mevlana Meyda nı’nı hınca hınç dolduran vatandaşla­ra konuştu.
 ??  ??
 ??  ?? Konya’da toplam 1.5 milyar lira bedelli 99 projenin toplu açılışını yapan Başkan Erdoğan, Mevlana Meydanı’nı hınca hınç dolduran vatandaşla­ra konuştu.
Konya’da toplam 1.5 milyar lira bedelli 99 projenin toplu açılışını yapan Başkan Erdoğan, Mevlana Meydanı’nı hınca hınç dolduran vatandaşla­ra konuştu.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye