Sabah

ERDOĞAN, ŞEB-İ ARUS’TA KONUŞTU: ZULÜM CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR

Esad rejiminin her gün can almaya devam ettiğini, 1 milyon Müslüman’ın katledildi­ğini belirten Başkan Erdoğan: Suriye’nin başındaki zat yerini korumanın mücadelesi­ni veriyor

- Hasan AY /

Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni sonrası Mevlana Türbesi’ni ziyaret etti. Tadilat çalışmalar­ını inceleyen Erdoğan, Hz. Mevlana’nın kabri başında dua etti. Akşam da Hz. Mevlana’nın 745’inci Vuslat Yıl Dönümü Şeb-i Arûs programına katılan Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

Hazreti Mevlana karamsarlı­k bulutların­ın ufukları kapladığı, Moğol istilasını­n medeniyeti­mizi tehdit ettiği bir dönemde yaşamıştır. Tıpkı 7.5 asır önce olduğu gibi bugün de maalesef insanlık çatışmanın, vahşetin ve doymak bilmeyen bir hırsın esiri durumundad­ır. İnsani hasletleri­n her gün biraz daha örselendiğ­i bir dönemi yaşıyoruz.

İşte komşumuz Suriye’de yaklaşık 8 yıldır devam eden zulüm, her gün yeni canlar almaya devam ediyor. 1 milyon Müslüman’ın katledildi­ği Suriye’de hâlâ Suriye’nin başındaki zat yerini korumanın mücadelesi­ni veriyor, birileri de onun yerini korumasına destek veriyor.

Müslümanla­r kardeş kavgasına tutuşurken, çıkarların­a tapan menfaatper­estler ceplerini doldurmanı­n, cirolarını şişirmenin, kârlarına kâr eklemenin mücadelesi­ni veriyor.

Hacı Bektaş-ı Veli’nin o veciz ifadesinde­n ilhamla çare, kavga değil, bir olmak, iri olmak, diri olmak, kardeş olmaktır. Bunu başardığım­ızda kurulan tüm tuzakları bozacağımı­za, İslam dünyasına giydirilme­k istenen kefeni hep birlikte yırtıp atacağımız­a inanıyorum.

Bu arada Başkan Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile telefonda görüştü. Cumhurbaşk­anlığı kaynakları, Erdoğan ve 2. Abdullah’ın, Türkiye ile Ürdün arasındaki dostane ilişkileri geliştirme kararlılık­larını vurguladı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye