Sabah

Yalova’da 20 gün arayla ikinci deprem 4.5’LE SALLANDI

Yalova 4.5 büyüklüğün­de depremle sarsıldı. İstanbul, Bursa ve Balıkesir’de de hissedilen depremde vatandaşla­r panik yaşadı. Öğrenciler­in yaşadığı korku güvenlik kameraları­na yansıdı

-

Bundan 20 gün önce 4.1 büyüklüğün­de depremin yaşandığı Yalova Çınarcık’ta dün sabah da 4.5 büyüklüğün­de bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, Bursa ve Balıkesir’de de hissedilir­ken, vatandaşla­r ve öğrenciler büyük panik yaşadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 09.34’te merkez üssü Yalova’nın Çınarcık ilçesi olan 4,5 büyüklüğün­de deprem kaydedildi. Yaklaşık 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenen deprem Bursa, Balıkesir ve İstanbul’da da hissedildi. Vatandaşla­r arasında paniğe neden olan depremde can ve mal kaybı yaşanmadı. Çok sayıda vatandaş ev ve iş yerlerinde­n dışarı çıktı. Bursa’nın Orhangazi ilçesinde deprem sırasında derste olan Orhangazi Erenler Kız Meslek Lisesi öğrencisi Rabia Sarıboğa (15) korkarak baygınlık geçirdi. Hastaneye kaldırılan Sarıboğa’nın durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yalova Valisi Muammer Erol, yaptığı yazılı açıklamada, deprem dolayısıyl­a il genelinde can ve mal kaybının bulunmadığ­ını kaydetti.

‘DEPREM SİNYALİNİ ALDIK’

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Yalova’da, Çınarcık ilçesinde, Bursa’nın Mudanya ve Nilüfer ilçelerind­e istasyon kurulduğun­u anımsatara­k, “3-4 gün öncesinden, geçen sefer olan deprem de bu deprem de orada sinyalini, mesajını verdi. Alınan verilerde bir deprem geleceği bilgisine ulaşıldı.” dedi.

Yalova’da 30 Kasım’da 4.1 büyüklüğün­de bir deprem meydana gelmişti.

 ??  ?? Yaşanan panik sırasında bayılan bir öğrenci has taneye kaldırıldı.
Yaşanan panik sırasında bayılan bir öğrenci has taneye kaldırıldı.
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye