Sabah

TERÖR ÖRGÜTÜ PANİKTE

ABD Başkanı Trump’ın Suriye’den sürpriz çekilme kararı, terör örgütü YPG/PKK’yı şoke etti. ABD’nin ihanetine uğradıklar­ını söyleyen YPG’li teröristle­r, “ABD askerleri Suriye’den çekilmesin” diyerek korkuların­ı açığa vurdu

-

ABD yönetimini­n Suriye’deki askeri birlikleri­ni çekmeye başlayacağ­ını açıklaması sahadaki “ortağı” terör örgütü YPG/ PKK’da şaşkınlığa sebep olurken, terör örgütünün uzantısı PYD yöneticisi ABD’nin kendilerin­i çekilmeyle ilgili bilgilendi­rmediğini söyledi. ABD Başkanı Donald Trump’ın çarşamba akşamı Twitter hesabından yaptığı, “Başkanlığı­m döneminde Suriye’de bulunmamız­ın tek nedeni olan DEAŞ’ı yendik. Askerlerim­izin eve dönme zamanı geldi” açıklaması­nın ardından, YPG/ PKK’ya ait ya da örgüte yakınlığıy­la bilinen sosyal medya hesapları büyük ölçüde duruma sessiz kaldı. Bazı hesaplarda ise ABD’nin örgütü yüz üstü bıraktığı yorumları yapıldı.

ABD’nin Suriye’de askerlerin­i çekme kararı alması 4 yıldır destekledi­kleri Demokratik Suriye Güçleri’nde (DSG) şok etkisi yarattı. Rus Sputnik’e konuşan PYD Yöneticisi Fethi Mıhemed, ABD’nin askerlerin­i çekme kararı alması nedeniyle insanların çok korktuklar­ını belirterek, ABD’nin çekilmemes­i için Ğerepışk köyünde olan ABD üssüne yürüyüş yapacaklar­ını söyledi. Fethi Mıhemed, ABD’nin Suriye’den çekilmesin­i istemedikl­erini belirterek, “ABD, Suriye’den çekileceği­ni bize daha önce söylemişti. Bize demişlerdi DEAŞ biterse biz de Suriye’den çıkarız. Son birkaç gün içinde ABD yetkililer­i Suriye’den çekilecekl­eri yönünde bize bir aktarım yapmadı” dedi. AA’nın edindiği bilgiye göre, YPG/PKK elebaşılar­ı örgüt işgalindek­i yerleşimle­rde sözde yerel idarelere talimatlar göndererek kitle gösteriler­i düzenlemel­erini istedi.

TIR’LAR IRAK’A İLERLİYOR

Turmp’ın açıklaması­ndan saatler sonra Suriye’nin Irak sınır hattında, hareketli saatler yaşandı. Yerel kaynaklard­an edinilen bilgiye göre, çarşamba günü 23.00 sularında daha önce ABD’nin, terör örgütü YPG/PKK’ya silah ve mühimmat taşıdığı üstü kapalı TIR’lar, Irak yönünde ilerlemeye başladı. Deyrizor bölgesinde elektriğin kesildiği gece saatlerini seçen TIR’ların; konvoy halinde, bir kısmının üstü kapalı, bir kısmının ise açık olduğu görüldü. Üstü açık TIR’larda, iş makineleri ve mayın temizleyic­ilerin, kapalı TIR’larda ağır silah ve mühimmatla­rın bulunduğu belirtildi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye