Sabah

Trump’ın tweetleri sonunda doğruyu söyler oldu

-

Kaderde Trump’ı doğru ve haklı bulmak da var mış... Asap bozucu tweet leri ile sade Amerikalıl­arın değil tüm dünyanın kafasını karıştı ran Donald Trump, sonunda doğruyu buldu. Dünkü twe etleri sadece doğ ruyu seslendirm­e leri açısından değil, Türkiye ile ABD’nin Fırat’ın doğusunda ki bir sıcak çatışmada karşı karşıya gelmele ri ihtimalini de devre dışında bıraktıkla­rı için, sadece alkışlanır. Bu konudaki gelişme leri tam olarak izle mek, şu anda yorum yapmaktan daha doğrudur...

Sürpriz değil

Twitter’dan dün yeni bir mesaj yayımlayan Trump, “Suriye’den çıkmak sürpriz değildi. Yıllardır bunun için çalışıyoru­m ve 6 ay önce niyetimi yerine getirmeye karar verdiğimde biraz daha kalmaya karar verdim. Rusya, İran, Suriye ve diğerleri DEAŞ’ın yerel düşmanları. Hepimiz çalışmak için oradaydık. Şimdi eve dönme ve yeniden inşa etme zamanı” dedi.

Sonsuza kadar mı?

BAŞYAZI Trump mesajının devamında, “ABD, hiçbir şey kazanmadan değerli yaşamları ve trilyonlar­ca doları, yaptıkları­mızı takdir etmeyen kişileri korumak için Ortadoğu’nun polisi mi olmak istiyor? Sonsuza kadar orada mı kalmak istiyoruz? Artık diğerlerin­in savaşma zamanı” ifadelerin­i kullandı.

Putin’in tepkisi

ABD Başkanı Trump’ın Suriye’den çekilme kararı na ilk önemli yorum Rusya Federasyon­u Devlet Başkanı Putin’den geldi. Putin dün şöyle konuştu:

“- ABD Başkanı Donald Trump’ın DEAŞ karşısında zafer kazanıldığ­ı yorumuna genel olarak katılıyoru­m. Teröristle­re Suriye’de çok büyük darbeler vurduk. Terör örgütlerin­in Afganistan ve benzer ülkelere de sızması söz konusu. Bu da Rusya, ABD ve Orta Asya ülkeleri için tehdit oluşturuyo­r. Trump bu konuda haklı diyebiliri­m.”

Afganistan örneği

“- Çekilme kararının tam olarak ne anlama geldiğinde­n emin değilim. ABD Afganistan’dan da çekileceği­ni söyledi ama ABD 17 yıldır Afganistan’da. ABD’nin Suriye’den çekildiğin­e dair henüz bir emare göremedik. ABD askerlerin­in bölgede hiçbir meşruiyeti yok.”

PKK/YPG öfkeli

Trump’ın Suriye’den çekilme kararına gelen tepkilerde­n biri nin kaynağı ise PKK/YPG oldu. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) PKK/YPG’li bir yetkiliye dayan dırdığı habere göre, terör örgü tü, ABD’nin Suriye’den çekilme kararının “PKK/YPG’nin sırtına saplanmış bir hançer” olduğu nu belirtti. SOHR’un aktardığın­a göre PKK’lı yetkili, “Eğer ABD güçlerini çekerse bu sırtımıza saplanmış bir hançer ve DEAŞ’a karşı ölenlere büyük bir ihanettir” ifadesini kullandı.

mbarlas#sabah Fom tr IaFebook Fom mehmetbarl­as sabah

 ??  ?? 0ehmet BA5LA6
0ehmet BA5LA6

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye