Sabah

‘Aklandı’ yalanını orten rapor

-

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun, rüşvet ve yolsuzluk suçlamalar­ı nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştır­ılan eski Ataşehir Belediyesi Başkanı Battal İlgezdi’yi yeniden aday göstermek istediği öğrenildi. Kılıçdaroğ­lu’nun ‘aklandı’ dediği İlgezdi ile ilgili yargılamal­ar ise devam ediyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın talebi üzerine İstanbul Valiliği tarafından 14 Kasım’da İstanbul Anadolu 34. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen rapor İlgezdi hakkında yargılamal­arın sürdüğünü gösteriyor.

5 DAVA 17 SORUŞTURMA

İstanbul Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü’nün hazırladığ­ı raporda, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılı­ğı Özel Soruşturma Bürosu tarafından Battal İlgezdi hakkında 17 soruşturma açıldığı aktarıldı. Yazıda, İstanbul Anadolu 15. Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul Anadolu 30. Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul Anadolu 34. Asliye Ceza Mahkemesi ve İstanbul Anadolu 56. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ise Battal İlgezdi hakkında açılan davaların sürdüğü bildirildi.

İçişleri Bakanlığı’nın görevden uzaklaştır­dırdığı belediye başkanları için görevden alınma gerekçeler­i ortadan kalkmadığı takdirde yeniden aday olup seçim kazansalar bile tekrar görevden alınacağı ifade ediliyor. Battal İlgezdi’nin görevden alındıktan sonra bile hakkında davalar açılması ve yeni soruşturma­ların başlaması dikkat çekiyor. İlgezdi hakkında 2018’de 2 dava açıldığı, 4 soruşturma­nın başlatıldı­ğı belirtildi. Kılıçdaroğ­lu, görevden alınan İlgezdi ile ilgili olarak, “Belediye başkanımız daha önce medyada yer alan haberler ve benim isteğim üzerine savcılığa gidip kendisi başvurdu. O soruşturma­ların tamamından aklanmıştı­r” iddiasında bulunmuştu.

 ??  ?? Kılıçdaroğ­lu, Battal İlgezdi görevden alı nınca basın toplantısı düzenlemiş­ti.
Kılıçdaroğ­lu, Battal İlgezdi görevden alı nınca basın toplantısı düzenlemiş­ti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye