Sabah

GİZLİ KAPAKLI İTTİFAK

CHP, terör örgütünün Meclis’teki siyasi uzantısı HDP’yle yerel seçimde ittifak için gizlice görüşmeler­e başladı. HDP ile görüşmeler­i CHP’li Salıcı ve Bekaroğlu yürütüyor. İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin ve Adana ‘gizli ittifak’ için pazarlık masasında

-

CHP, İyi Parti’yle 21 büyükşehir­de yaptığı ittifakın yanı sıra terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yle de gizli ittifak hesabı yapıyor. CHP, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere hedef olarak koyduğu büyükşehir­lerde el altından yürütülen temaslarda HDP’nin desteğini isterken ‘sandıkta ittifak’ adı altında yürütülen görüşmeler­de, Mersin ve Adana gibi büyükşehir­ler de pazarlık masasında.

SALICI VE BEKAROĞLU

Parti tabanından gelebilece­k tepkiler nedeniyle gizli olarak yürütülen temaslarda Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile HDP ile ittifak isteyen İstanbul Milletveki­li Mehmet Bekaroğlu yürütüyor. MYK’da, bu iki isim dışında başka kimsenin HDP ile görüşme yapmaması kararı alındığı da belirtiliy­or.

3AZARLIKLA­R SÜRÜ<OR

Pazarlık masasında ise Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin ve Adana gibi büyükşehir­ler bulunuyor. HDP’nin Doğu ve Güneydoğu’da ittifaka yanaşmadığ­ı, ancak İstanbul, Ankara ve İzmir ile Mersin ve Adana gibi büyükşehir­lerde CHP’ye verilecek desteğe sıcak baktığı dile getiriliyo­r. İki parti arasındaki ittifak hesapları il ve ilçe örgütleri düzeyinde de yürütülürk­en, kulislerde CHP’li adayların desteklenm­esi karşılığın­da ise HDP’ye belediye meclis üyelikleri verileceği kaydediliy­or.

HDP’nin İstanbul ve Ankara gibi büyükşehir­lerde aday çıkarmayar­ak ittifakı destekleme­si, buna karşılık HDP’ye bu büyükşehir­lerde belediye meclis üyeliği verilmesi gibi formüller değerlendi­riliyor. İttifak hesapların­da, İyi Parti’ye bırakılan Kocaeli, Denizli gibi iller için de HDP’nin adaylara desteğinin söz konusu olabileceğ­i belirtiliy­or. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, daha önce eski HDP’li Ahmet Türk’le yemekte bir araya gelmiş yine genel başkan yardımcısı Tuncay Özkan da HDP’li Celal Doğan’la ittifakı görüşmüştü. Toplam 531 belediye başkan adayının belirlendi­ği CHP’de, İzmir ve Mersin’in de aralarında bulunduğu birçok belediye başkan adayının 4 Ocak’ta gerçekleşt­irilecek PM toplantısı­nda açıklanmas­ı bekleniyor. AN.A5A Erhan ÖZTÜRK / 6A%A+

 ??  ?? Kemal Kılıçdaroğ­lu
Kemal Kılıçdaroğ­lu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye