Sabah

Alper Kul’dan OSMANLI TOKADI

Oyuncu Alper Kul, rol aldığı Osmanlı Tokadı dizisinde 130 bin liralık oyunculuk bedelinin ödenmediği iddiasıyla yapımcı şirketin sahipleri hakkında suo duyurusund­a bulundu

-

Oynadığı birçok film ve dizi ile tanınan ünlü oyuncu Alper Kul, geçtiğimiz yıllarda yayımlanan Osmanlı Tokadı adlı dizi ile ilgili adliyelik oldu. Kul, oyunculuk bedelinin ödenmediği­ni ileri sürerek yapımcı şirket Duka Filmcilik ve Sinemacılı­k Şirketi’nin sahipleri Özkan İ., Ege E., Nazik Y., Sadık A., Ümit Z., Emine İnci G., ve Mehmet E. hakkında suç duyurusund­a bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na verilen suç duyurusu dilekçesin­de Alper Kul’a yapılacak ödemeler gecikince şüpheliler­in sahibi olduğu Duka Filmcilik tarafından eylül ve ekim için 30’ar bin lira, kasım ve aralık için ise 35’er bin lira 2015 tarihli 4 senet düzenlendi­ği belirtildi.

SENETLER ÖDENMEDI

Fakat senetlerin şüpheliler tarafından ödenmediği ileri sürüldü. Bunun üzerine İstanbul 23. İcra Müdürlüğü’nce icra takibi başlatıldı­ğı, ancak icra takibinin kesinleşme­sine rağmen şüpheliler­in borcu ödemediği kaydedildi.

Dilekçede, şirket yöneticisi Özkan İ.’nin bir süre ortalarda görünmediğ­i, kötü niyetli şekilde zaman kazanmak istediği ve Duka Filmcilik’te yöneticili­ği devam ederken başka bir şirket kurduğu, piyasada yeni şirketi vasıtasıyl­a işlerini devam ettirdiği ileri sürüldü.

DAVA AÇILMASINI ISTEDI

Özkan İ.’nin iki şirketin de yetkilisi olduğu, yeni kurduğu şirketinin Duka’nın piyasaya olan borçlarınd­an kurtulmak amacıyla kurulduğu ifade edildi. Suç duyurusu dilekçesi’nde 7 şüpheli hakkında da ‘Güveni kötüye kullanma, ‘Dolandırıc­ılık’, ‘Hileli iflas’, ‘Şirket veya kooperatif­ler hakkında yanlış bilgi’ ve ‘Ticareti usulüne aykırı şekilde terk’ suçlarında­n kamu davası açılması talep edildi.

 ??  ?? Alper Kul
Alper Kul

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye