Sabah

Huysuz ve yorgun ihtiyar

-

ündemimiz, CH3’nin banttan canlı kanalı Halk T9’de bir yayına katılan Metin Akpınar. Nedeni ise, eski komedyenin

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı kastederek söyledikle­ri:

“Demokrasiy­e ulaşamaz sak her faşizmin karşılaştı­ğı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenler de zehirlener­ek ölür, belki başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonlar yaşayabili­r!”

Kayıtlarda­n izlediğim kada rıyla Akpınar şu performan sıyla da, sahnedekil­erin yaş ortalaması­yla aynı olan seyirci lerden epey reaksiyon almış:

“Tarihte yüzünü Sovyetler’e dönüp koltukta kalan bir tek Mustafa Kemal var. Sonrasında Adnan Menderes döndü ihtilal oldu, Demirel döndü ihtilal oldu, darısı kimin başına...”

Hah hah ha...

★★★

Uğur Dündar’ın, atmosferi emeklile rin devam ettiği tombala salonların­ın havasını andıran programınd­a nelerin şaka nelerin ciddi sanıldığı malumunuz.

Kendinden ve hayattan memnuni yetsizliği­ni, bulduğu nefret objesi üze rinden sağaltmaya alışan bu eski kuşa ğı demokrat olmadıklar­ı için eleştirmek anlamsız.

Zira yeri gelince “Ordu Göreve”

meliK alWinRk#VaEaK FRm Wr SMS MA ya] pankartı alıp sokağa fırlayan bu kitlenin hiçbir zaman böyle bir kaygısı olmadı. Çünkü onlara göre, kendi leri dışındaki çoğunluğun terci hi her zaman hatalıydı, yanlış bilincin ürünüydü... Dolayısıyl­a, Akpınar’ın seçilmiş bir siyasinin askeri dar beyle devrilmesi­ni olumlayan sözlerini “ama demokrasi istiyor” diye savunan arka daşlar fazla zorlamasın­lar. O zaman tıpkı Akpınar gibi, Türkiye Rusya’ya yakın laşınca Ankara’nın göbeğin de Rus Büyükelçis­i’ni vuran FETÖ’cülere de militan demek zorunda kalırlar. Hoş yapmadıkla­rı şey değil ya...

İnsan, kendisini bir zamanlar ailecek severek izlediğimi­z Akpınar’ın da jübile sinde rezil olanlar kervanına katılma sına üzülüyor.

Ama belli ki zihni de epeyce ihtiyar lamış... O da, madem eskisi gibi, seyirci yi güldüremiy­orum o zaman kendime güldüreyim kolaycılığ­ına kaçmış...

Öyle ya, Türkiye’nin en zor zaman larında “Yasaklar” gibi zeki hicivle rin altına imza atmış bir komedyenin... Ekrandan darbe güzellemel­eri yapabildi ği bir ortamda sanatını konuşturam­ama sının kabızlıkta­n başka bir izahı olabi lir mi"

Yazık. Ne acıklı bir final.

’ye J|nder

7L M+

★★★

)akV

 ??  ?? MeliK AL7IN2K
demokrat
MeliK AL7IN2K demokrat

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye