Sabah

ikinci el otomobil tanidiktan aliniyor

7rkiye·de ikinci el araçtan ·si akrabadan ya da gvenilen yakın çevreden alınıyor. En |nemli kriter ise otomobilin satış fiyatı

-

otomobil kullanıcıl­arının ikinci el satın alma alışkanlık­larının dünyadan farklı olduğu ortaya çıktı. LeasePlan Türkiye’nin CarNext.com Araştırmas­ı Raporu’na göre, Türkiye’deki kullanıcıl­arın ikinci el araç satın alım nedenleri arasında yüzde 68 ile tanıdığı ve güvendiği birinin aracını satışa çıkarması en başta geliyor. Yani her 10 kişiden 7’si eş-dosttan otomobil almayı tercih ediyor. Katılımcıl­arın yüzde 36’sı uygun fiyat nedeniyle ikinci ele yönelirken, bunun sonrasında daha üst bir model almak isteyenler takip ediyor.

İkinci el araç satın almak isteyenler­in en büyük beklentisi yüzde 21 ile aracın hasarsız olması. Katılımcıl­arın yüzde 16’sı aracın temiz ve bakımlı olmasına dikkat ederken, yüzde 15’i aracın az kilometre yapmış olmasına, yalnızca yüzde 8’i ise motorun mekanik aksamların­ın düzgün çalışıyor olmasına dikkat ediyor.

İkinci el araç alırken önde gelen konulardan biri de endişe. Araştırmay­a göre, sadece yüzde 5’lik bir kitle ikinci el araç alırken endişesi olmadığını belirtiyor. Endişeleri­n başında yüzde 43 ile aracı uzak bir yerden almak geliyor.

ALIM SÜRECİ YORUCU

Rapordaki en dikkat çeken sonuç ise, ikinci el araç satın alanların yüzde 62’sinin bu sürecin yorucu olduğunu ifade etmesi. İkinci el araç satın almak isteyenler­in zorlu bir süreçle karşılaştı­ğını söyleyen LeasePlan Türkiye Genel Müdürü Türkay Oktay, “CarNext.com ile söz konusu problemler­i ortadan kaldırıyor­uz. Araçlarını tanıdıklar­ı ve güvendikle­ri birinden üstelik ilk sahibinden satın alabiliyor­lar” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye