Sabah

Soğuk hava Balkanlar’dan GELİYOR

Türkiye bugün akşam saatlerind­en itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. İstanbul’da yarın kar yağışı bekleniyor

-

Türkiye bugün akşam saatlerind­en itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Soğuk havanın etkisiyle İstanbul’da çarşamba sabahı kar bekleniyor. Doğu bölgeleri ise kara teslim oldu. Van’da kar ve tipi nedeniyle 9 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamıy­or. Sarıkamış ve Uludağ’da ise kayak severler hafta sonu karın tadını çıkardı. Öte yandan Antalya’da vatandaşla­r yazdan kalma günler yaşayarak denize girmeye devam etti.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisiyle hava sıcaklıkla­rının salı günü ülkenin kuzeybatı kesimlerin­de, çarşamba ve perşembe günleri ise iç ve doğu bölgelerin­de hissedilir 8-12 derece azalacağı ve mevsim normalleri­nin altına inmesi bekleniyor. Soğuk hava etkisini İstanbul’da karla karışık yağmur olarak gösterecek.

TESİSLERE YOĞUN İLGİ

Doğu Anadolu kışa teslim oldu. Van Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Başkale’de 5 ve Gürpınar’da 4 yerleşim biriminin yolunun kar ve tipi nedeniyle kapalı olduğu, ekiplerin bu yolların açılması için çalışmalar­a başladığı bildirildi.

Kış mevsiminin gözde bölgeleri Kars Sarıkamış ve Bursa Uludağ’da ise binlerce kişi kayak keyfi yaptı. Hafta sonunu Uludağ’da geçirmek isteyen yaklaşık 2 bin kişi, teleferik önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi ise kar kalınlığın­ın bir metreye ulaşmasıyl­a yoğun ilgi gördü.

Öte yandan yurdun birçok bölgesinin aksine Antalya’da yazdan kalma bir günler yaşanıyor.

 ??  ?? 9A1 BAŞKALE SARIKAMIŞ
9A1 BAŞKALE SARIKAMIŞ
 ??  ??
 ??  ?? Aslışah SARITAŞ SA%A+
Aslışah SARITAŞ SA%A+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye