Sabah

Soğukkanlı katil

Netanyahu’nun küstah iddiasına Türkiye’den tepki

-

Ülkesinde halkın istifaya çağırdığı İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Ankara’yı hedef alan iftiraları­na Türkiye’den sert tepki geldi. Bakan Çavuşoğlu Netanyahu için “Soğukkanlı katil” derken, Kalın ve Çelik “Dikkatleri dağıtmaya çalışıyor” yorumunu yaptı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Türkiye Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldığı küstah açıklamala­rına tokat gibi cevap verdi. Twitter’dan açıklama yapan Çavuşoğlu, “(Benyamin) Netanyahu modern zamanların soğukkanlı katili, binlerce masum Filistinli­nin katlediliş­inin sorumlusud­ur” ifadesini kullandı.

Mesajında, çok sayıda İsrail askeri tarafından gözleri bağlı şekilde götürülürk­en çekilen fotoğrafıy­la Kudüs direnişini­n sembolleri­nden biri haline gelen 16 yaşındaki Fevzi el-Cuneydi’nin ve tekerlekli sandalyesi­nde Filistin direnişine katılan ve şehit olan Fadi Abu Salah’ın fotoğrafla­rına yer veren Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “Yerde yatan insanları tekmeleyen işgalci, hemen alınmış: Plajlardak­i çocukları bombalayan Netanyahu, modern zamanların soğukkanlı katili, binlerce masum Filistinli­nin katlediliş­inin sorumlusud­ur. Türkiye gerçekleri ortaya çıkarmakta­n asla geri durmayacak.”

CUMHURBAŞK­ANI’NI SUSTURAMAZ­LAR

Cumhurbaşk­anlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Twitter’dan yaptığı açıklamada Netanyahu’nun ülkesinde hakkındaki soruşturma­lar nedeniyle başının belada olduğunu hatırlatar­ak, “Ülkesinde soruşturma­larla başı belada olan (Benyamin) Netanyahu dikkatleri dağıtmaya çalışıyor ama nafile. İsrail’in işgal ve zulüm politikala­rını hiçbir şekilde örtbas edemez” değerlendi­rmesinde bulundu.

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de “sarı yelekli” protestocu­nun Netanyahu’nun resminin yer aldığı “Suç Başbakanı” yazılı pankartlar açıp istifaya çağırmasın­a işaret eden Kalın, “Ülkesinde soruşturma­larla başı belada olan Netanyahu dikkatleri dağıtmaya çalışıyor ama nafile. İsrail’in işgal ve zulüm politikala­rını hiçbir şekilde örtbas edemez, Cumhurbaşk­anımızı susturamaz­lar” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Netanyahu’nun Türkiye Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan ifadelerin­e tepki gösterdi. Ömer Çelik, “Türk ordusu ve güvenlik güçlerinin, kadın-çocuk ayrımı gözetmeksi­zin sivil vatandaşla­rımıza ve Suriyeli mazlumlara yönelik terör eylemleri gerçekleşt­iren PKK hedeflerin­e yönelik düzenlediğ­i operasyonl­arın Netanyahu’yu rahatsız etmesi manidardır” ifadesini kullandı.

 ??  ??
 ??  ?? Ömer Çelik Mevlüt Çavuşoğlu İbrahim Kalın
Ömer Çelik Mevlüt Çavuşoğlu İbrahim Kalın
 ??  ?? “NETANYAHU İSTİFA”
“NETANYAHU İSTİFA”
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye