Sabah

Erdoğan ile Trump ABD’nin koordineli çekilmesin­i görüştü

- Zeynel YAMAN / 6$%$+

Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump dün telefonda görüştü. Cumhurbaşk­anlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ikili meseleleri­n yanı sıra Suriye’de yaşanan son gelişmeler­in de değerlendi­rildiği görüşmede Erdoğan, Trump’ın şahsında ABD halkının yeni yılını tebrik etti. Suriye’de terörle mücadele bağlamında ABD yönetimi tarafından atılan adımlardan duyulan memnuniyet­i ifade eden Erdoğan, bu karar çerçevesin­de Türkiye’nin NATO müttefiki ABD’ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurguladı. İki lider, Suriye’deki çekilme ve geçiş sürecinin suiistimal­ine neden olabilecek bir otorite boşluğu meydana gelmemesi için iki ülkenin askeri, diplomatik ve diğer yetkililer­i arasında eşgüdümün sağlanması hususunda mutabık kaldı. Görüşmede, iki ülke arasında henüz arzulanan düzeyde olmayan ticaret hacminin artırılmas­ı gerektiği konusunda da görüş birliğine varıldı.

VERİMLİ BİR GÖRÜŞME

Bu arada Başkan Erdoğan, görüşmeye ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “ABD Başkanı Trump ile ticari ilişkileri­mizden Suriye’deki gelişmeler­e kadar birçok konuda eşgüdümümü­zü artırma noktasında mutabık kaldığımız verimli bir telefon görüşmesi gerçekleşt­irdik. Görüşmemiz­in ülkelerimi­z ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadeleri kullanıldı.

Trump da Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Az önce Türkiye Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile uzun ve verimli bir telefon görüşmesi yaptık. DEAŞ’ı, Suriye’deki ortak girişimimi­zi, bölgeden ABD askerlerin­in yavaş ve oldukça koordineli şekilde geri çekilmesin­i ele aldık. (ABD birlikleri) Uzun yıllar sonra eve dönüyorlar” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye