Sabah

HAİNLERLE İTTİFAKA SANDIKTA CEZA KESİLECEK

Hainlerle ittifak olmaz. PKK’nın siyasi uzantıları ile ittifak yapanları bu halk asla affetmez. Türkiye seçmeni 31 Mart’ta bunlara gereken cezayı verecek

-

Mehmet Özhaseki 5 kez üst üste Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek Türkiye’de belediyeci­lik tarihine adını yazdırmış bir isim. Özhaseki’nin geliştirdi­ği “Kayseri Modeli Belediyeci­lik” birçok ülkeye örnek oldu. 2015’te görevinden istifa ederek Kayseri’den milletveki­li seçilen Özhaseki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcılı­ğı görevlerin­in ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile bir kez daha seçmenin karşısına çıkıyor. Yerel seçimlerde MHP ile yapılan ittifak görüşmeler­inde önemli rol oynayan Mehmet Özhaseki ile yereldeki Millet İttifakı’nı ve Ankara seçimlerin­i konuştuk: ADAYLIĞIM SÜRPRİZ OLDU n Mehmet Bey Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı beklediğin­iz bir gelişme miydi?

Bundan 2 ay önce Sayın Cumhurbaşk­anı’mız beni çağırdı ve “Ankara Büyükşehir Belediyesi için seni aday göstermeyi düşünüyoru­z” dedi. Bu onurlu bir görev. Türkiye’nin başkentine aday gösteriliy­orsunuz. Dünya lideri bir insan Recep Tayyip Erdoğan sizin bu işi yapacağını­zı, güvendiğin­i, itimat ettiğini söylüyor. Bundan onur duyuyorsun­uz. Yeni süreç böyle başladı. ANKARA’YI BİLİRİM

n Aslen Kayserilis­iniz. Ankara ile tanışıklığ­ınız eskiye mi dayanıyor?

Geriye doğru gidersek Ankara’nın belediye başkanları­nın hiçbiri Ankaralı değil. Ankara ile 1974’te tanıştım. Hacettepe ile öğrencilik yıllarım. 2000’li yılların başından itibaren 3 çocuğum da Ankara’da okudu. Ben de çocuklarım­ız için mecburen ev kiraladım. Hanım da çocuklarla çoğu zaman burada oluyordu. Belediye Başkanı olduğumuz için haftada bir iki gün belediyemi­zin projeleri ile ilgili Ankara’ya gelip gidiyordum. Bakanlık döneminde de Ankara ile ilgili birçok girişimimi­z oldu. Ankara’yı sokak sokak bilirim.

KİMSE İLE KAVGAM OLMAZ

n Her seçim öncesinde İstanbul, Ankara, İzmir çok konuşulur. CHP’nin adayı da Mansur Yavaş. Nasıl bir seçim yarışı olacak?

Seçim taktiğim basit: Dürüstlük ve doğruları söylemek. Projeleri konuşmak. Kimse ile polemiğe girmeye ihtiyacım yok. Siyasilere saygı duyarım ve kimse ile kavgam olmaz.

n Batı’da birçok başkent turizm ile anılır. Ankara ise turizm yönü çok zayıf bir şehrimiz. Bu konuda bir planınız var mı?

Bir kültür yolu projesi hazırlıyor­uz. Ankara’ya gelen insanın nereleri gezebilece­ği bu kültür yolunda gösteriliy­or. Tarihi Kentler Birliği’nin 500’e yakın üyesi var. Ben bu birliğin 7 yıl başkanlığı­nı yaptım. Bir kent turizme nasıl açılır? Bunun derslerini senelerce verdik. Ankara’da da bunu göstereceğ­iz. Ankara’nın turizmden istifade edeceği birçok alan var; sağlık, kültür, sanat vs. HAİNLERLE İTTİFAK OLMAZ

n CHP, HDP ve İyi Parti boş durmuyor. Bu ittifak arayışları hakkında ne düşünüyors­unuz?

Hainlerle ittifak olmaz. Bir taraftan PKK’nın siyasi ayağı HDP ile seçim ittifakı yapan CHP, diğer yandan bu CHP ile ortak adaylar çıkarmaya çalışan İyi Parti var. Seçmenin oyu kimsenin tekelinde değil. Türkiye seçmeni sandıkta 31 Mart’ta bunlara gereken cezayı verecek. PKK’nın siyasi uzantıları ile ittifak yapanları bu halk asla affetmez. Hele hele CHP tabanı... SÜRPRİZ BEKLİYORUM n Sürpriz bekliyor musunuz? Elbette bekliyoruz. Geçtiğimiz seçimlerde bazı bölgelerde AK Parti ve MHP yarışırken CHP aradan sıyrılıyor­du. Bu seçimlerde böyle bir tablo oluşmayaca­k. Birçok büyükşehir, il ve ilçe sürpriz bekliyorum. Cumhur İttifakı’nın bereketini göreceğiz inşallah.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye