Sabah

GATA’da FETÖ operasyonu: 24’ü eski askeri doktor 30 gözaltı

MİT’in ifşa ettiği mahrem imamın cep telefonund­a ele geçirilen bilgilerle FETÖ’nün GATA yapılanmas­ı çökertildi. 6’sı mahrem imam 24’ü eski askeri doktor 30 kişi gözaltına alındı

-

FETÖ’nün GATA yapılanmas­ından sorumlu üst düzey bir mahrem imamın, MİT İstanbul Bölge Başkanlığı’nın çalışmalar­ıyla ifşa olması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın talimatıyl­a İstanbul TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 ilde operasyon yaptı.

Operasyond­a 30 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler­den bir özel hastane müdürü ile bir sivil doktorun terör örgütüne yardım ettiği kaydedildi. Biri avukat 6 şüphelinin mahrem imam olduğu, 10’unun daha önce “ankesör davalarınd­a” serbest bırakılan askerler olduğu, 14’ünün daha önce haklarında hiçbir işlem yapılmamış askerler olduğu belirtildi. 24 şüphelinin ise askeri darbe girişimind­en sonra sivil olarak faaliyet yürüten doktorlar olduğu bildirildi. Örgüt mensubu doktorları­n aranan FETÖ’cüleri ayarladıkl­arı bazı özel hastaneler­de kayıtsız tedavi ettikleri, hamile kadın örgüt üyelerinin doğum işlemlerin­i yaptıkları belirlendi.

Soruşturma dosyasına göre, FETÖ’nün sözde GATA yapılanmas­ında faaliyet yürüten ve darbe girişimind­en sonra sivil olarak teşkilatla­nan örgütün sözde üst düzey imamlardan İ.Ş. MİT İstanbul Bölge Başkanlığı görevliler­inin faaliyeti sonucunda 21 Haziran’da yakalandı. FETÖ’cü askerlerde­n sorumlu üst düzey mahrem imam olduğu belirlenen İ.Ş.’nin ikametinde yapılan aramalarda el konulan cep telefonunu­nda “2048” oyunu görünümlü, terör örgütü mensupları­nca kullanılan kriptograf­ik haberleşme sistemi bulundu.

SAYFA N2T

Bu program üzerinden yapılan örgütsel yazışmalar da tespit edildi. Yazışmalar­ın incelenmes­inde, İ.Ş.’nin yakalandığ­ı tarihe kadarki güncel vasıflı 268 sayfa ve 317 ayrı not bulundu. Her biri ayrı başlık altında terör örgütünün GATA yapılanmas­ındaki asker ve askerlerde­n sorumlu mahrem imam bilgilerin­e yer verildiği, halen aktif olan yönetici olan bu şahısların şifreli yazışmalar­ın yer aldığı tespit edildi. Şüpheliler­in örgütsel faaliyetle­re devam ettikleri ve önemli konularda Kaptan kod adlı terör örgütü lideri Fetullah Gülen’e bizzat danışıldığ­ı görüldü.

 ??  ?? ARŞİV
ARŞİV
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye