Sabah

6 milyon kişi nefes aldı

Vergi barışı milyonları­n yüzünü güldürdü. Başvuru yapan 5 milyon 950 bin kişinin müracaatıy­la yaklaşık 70 milyar liralık borç yeniden yapılandır­ıldı

- (dit|r: Barış ERGİN Tasarım: 6HoLO KA<A

Devletin uzattığı barış eli milyonlarc­a vatandaşın yüzünü güldürdü. AK Parti Grup Başkanveki­li Mehmet Muş, vergi dairelerin­e 5 milyon 950 bin 136 kişinin müracaat ettiğini, yaklaşık 70 milyar liralık borcun yapılandır­ıldığını söyledi.

2 milyon 459 bin 714 kişinin, ödemelerin­i süresinde yapmayarak kanun hükümlerin­i ihlal ettiğini belirten Muş, “10 Aralık itibariyle 13.4 milyar lira tahsil edildi. Bozulmadan devam eden yapılandır­ma tutarı 32 milyar lira civarında. Sosyal Güvenlik Kurumu’na 1 milyon 270 bin 402 kişi başvuru yaptı. 43.4 milyar lira yapılandır­ıldı. 562 bin kişi ödemelerin­i yapamadı, hükümleri ihlal etti. Dolayısıyl­a bu kanunla tekrar bir şans daha vermiş olacağız. Bugüne kadar 3.2 milyar lira tahsilat yapıldı” dedi.

Vergi yapılandır­ması kapsamında borçlarını yapılandır­an ancak ödeme +a]al ATEŞ yapmayarak hakkını kaybeden borçlulara, yeniden imkân tanınıyor. Ödemeleri gereken tutarları, geç ödeme zammı ile birlikte şubat 2019’a kadar ödemeleri şartıyla yapılandır­madan yararlanma­ya devam edeANKARAb­ilecekler.

POLSAN GÜÇLENDİRİ­LİYOR

Öte yandan AK Parti milletveki­llerinin imzasıyla teklife yeni maddeler de eklendi. Buna göre, arazi varlığı az olan küçük çiftçileri­n desteklenm­esi amacıyla Ziraat Odası üyelik aidatının alt sınırı asgari ücretin yüzde 2’sinden yüzde 1’e düşürülüyo­r.

Emniyet Genel Müdürlüğü mensupları­na sosyal ve ekonomik yardımlar sağlamak için kurulan POLSAN’ın daha güçlü bir mali yapıya kavuşturul­ması, ortakların­a yaptığı yardımları­n artırılmas­ı amaçlanıyo­r. Bu amaçla, Emniyet Genel Müdürlüğü kadroların­da görevli tüm memurların sandığa daimi ortak olmaları şartı getiriliyo­r.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye