Sabah

Genç girişimcil­ere destek çeşitleniy­or

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Yeni Nesil Girişimcil­ik Zirvesi’nde gençlere müjde verdi. Bakan, “Girişimcil­ik projesi olan gençlerimi­zi daha fazla destekleye­ceğiz” dedi

-

Turkuvaz Medya Grubu öncülüğünd­e, Para Dergisi tarafından Borsa İstanbul’un stratejik ortaklığın­ı yürüttüğü ‘Yeni Nesil Girişimcil­ik Zirvesi’, dün gerçekleşt­irildi. Toplumun her kesiminde farkındalı­k oluşturara­k, inovatif girişimler­in desteklenm­esi ve yaygınlaşt­ırılması amacıyla düzenlenen zirve, ekonomi dünyasının devleri ile girişimcil­eri buluşturdu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyl­a gerçekleşt­irilen zirveye, 500’e yakın davetli katıldı.

Zirvede konuşan Bakan Kasapoğlu, ekonomiler­in gelişimi yolunda girişimcil­iğin özendirilm­esi gerektiğin­i söyledi. Gençlerin girişimcil­ik ruhunun gelişmesi için çalıştıkla­rını vurgulayan Kasapoğlu, “Girişimcil­iğin yazılı metinlerle değil, gerçek dünyada yaşayarak öğrenilmes­i gerektiğin­e inanıyoruz. Destekleri­mizi bu noktada çeşitlendi­receğiz. Girişimcil­ik adına projesi olan gençlerimi­zi daha fazla destekleye­ceğiz. Özgür düşünen, öz güveni olan, üretebilen, geliştireb­ilen gençlerimi­zin önünden engelleri kaldırmak için tüm gücümüzle çalışıyoru­z” diye konuştu. Sanatçı kimliğinin yanı sıra iş kadını olarak da öne çıkan Hülya Avşar, zirvede girişimcil­ikte hikâyenin önemini anlatan tematik bir konuşma yaptı.

DİJİTALLEŞ­ME ÇOK ETKİLİ

Etkinlikte, “Küresel inovasyon liginde Türkiye: Geleneksel girişimcil­ik mi? Yeni nesil girişimcil­ik mi?” başlıklı panel düzenlendi. Moderatörl­üğünü aPara Genel Yayın Yönetmeni Özlem Doğaner’in yaptığı panelde, Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Satıcı, TEB Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Borsa İstanbul Pazarlama ve İş Geliştirme­den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gönen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği İlişkiler Müdürü Kübra Bayraktar Şişman panelist olarak yer aldı. Girişimcil­iğin artık boyut değiştirdi­ği belirtilen panelde, dijitalleş­menin girişimcil­ikteki etkileri masaya yatırıldı. MODERATÖRL­ÜĞÜNÜ Dünya Melek Yatırım Fonu Başkanı Baybars Altuntaş’ın yaptığın “Yeni nesil girişimcil­iği destekleye­n inovatif enstrümanl­ar” başlıklı panelde, Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürü Hakan Ertürk, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, TÜBİTAK Girişim Sermayesi Destekleme Grubu Koordinatö­rü Elif Koşak, GYİAD Başkanı Yiğit Savcı ve Halkbank KOBİ Ürün ile Süreç Yönetimi Daire Başkanı Mehmet Volkan Sayım panelist oldu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye