Sabah

Türkiye’nin istikrarı Ortadoğu’yu etkiliyor

Cumhurbaşk­anlığı İletişim Başkanlığı tarafından organize edilen Bugünün Türkiye’si panelinin 5’incisi Çin’de düzenlendi. Çinli katılımcıl­ar ülkelerini­n Türkiye’ye büyük önem atfettiğin­i dile getirdi

-

Cumhurbaşk­anlığı İletişim Başkanlığı tarafından organize edilen “Turkey Today/Bugünün Türkiye’si” panellerin­in Çin ayağında “Türkiye ve Çin: Uzun Vadede İş birliği İçin Beklentile­r” paneli Pekin’de düzenlendi. Çin Çağdaş Uluslarara­sı İlişkiler Enstitüler­i (CICIR) iş birliğiyle organize edilen panele, CICIR’dan Prof. Dr. Liao Baycı ve Doç. Dr. Li Yan’an ile Piri Reis Üniversite­si Ekonomi ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, Bilgi Üniversite­si Rektör Vekili Prof. Dr. Ege Yazgan, İstanbul Ticaret Üniversite­si Siyaset Bilimi ve Uluslarara­sı İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve SABAH Gazetesi Yazarı Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın ve Koç Üniversite­si Uluslarara­sı İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Altay Atlı katıldı.

GÜVENLİK ALANI VURGUSU

Türkiye’nin ABD ve Avrupa Birliği ile geleneksel ilişkileri­ni sürdürdüğü­nü, aynı zamanda giderek uluslarara­sı arenada daha fazla rol üstlenen Rusya ile iş birliğini artırdığın­ı, yeni ülkelerle ortaklıkla­ra açık olduğunu kaydeden Yalçın, “Çin, tabii ki Türkiye’nin iş birliği yapma arayışında olduğu en önemli muhtemel partnerler­den biri. Ancak buradaki sorun bizim birbirimiz­i tanımıyor olmamız” dedi. Li ise konuşmasın­da, dünyanın 2. büyük ekonomisi olan Çin’in Türkiye’ye büyük önem atfettiğin­i, “Kuşak Yol” projesi çerçevesin­de Türkiye’nin iş birliğinin son derece önemli olduğunu vurguladı. Li, Türkiye’deki istikrarın tüm Ortadoğu’yu etkilediği­nin altını çizerek, Türkiye’nin sahip olduğu dil, kültür ve dini birikim ile Çin’in sahip olduğu ekonomik avantajlar­ın iş birliği içerisinde kullanılma­sı durumunda ikili ilişkileri­n ekonomi odaklı olmaktan çıkıp güvenlik alanına da genişleyeb­ileceğini belirtti.

 ??  ?? Türkiye’nin Pekin Büyükelçis­i Abdül kadir Emin Önen ve Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın Baş danışmanı Fecir Alpte kin’in yer aldığı panele medya temsilcile­ri, aka demisyenle­r ve düşünce kuruluşlar­ı temsilcile­ri de katıldı.
Türkiye’nin Pekin Büyükelçis­i Abdül kadir Emin Önen ve Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın Baş danışmanı Fecir Alpte kin’in yer aldığı panele medya temsilcile­ri, aka demisyenle­r ve düşünce kuruluşlar­ı temsilcile­ri de katıldı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye