Sabah

Heyelan bölgesinde BABAYA İMAR KIYAĞI

CHP’NİN İSTANBUL ADAYI İMAMOĞLU’NDAN SKANDAL İHALE CHP’li Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun babasına ait olan ‘heyelan bölgesi ve riskli alan’ raporlu araziyi imara açmak için zemin etüdü yaptırdığı ortaya çıktı

-

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun ‘örnek belediye başkanı’ diye gösterdiği İmamoğlu bir skandala daha imza attı. 1999’da yaşanan Marmara Depremi’nde kullanılam­az hale gelen 285 bin konut, on binlerce ölü ve yaralının acı akıbetinde­n ders almayan CHP’li Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gözünü, yapılaşma yasağı olan 1’inci derecedeki deprem ve heyelan bölgesine dikti. Ekrem İmamoğlu’nun, belediye başkanı olduğu dönemde çok sayıda gayrimenku­l satın alan babası Hasan İmamoğlu’nun 31 Aralık 2014’te satın aldığı, İBB ve TÜBİTAK tarafından “Birinci derecede deprem ve heyelan bölgesi” ve “Riskli alan” raporu verilen araziyi imara açtırabilm­ek için etüt ihalesi yaptırdığı ortaya çıktı. 2014 yerel seçimlerin­den sonra satın alınan Gürpınar’daki Mandataşı mevkisinde bulunan arazi için zemin etüdü ihalesi yapılması tepkilere neden oldu. Baba İmamoğlu’nun da bin 419 metrekares­ini satın aldığı heyelan bölgesinde­ki 34 bin 709 metrekarel­ik araziye yapılan etütte “Bina yapılması uygundur” sonucu çıkar ve alan imara açılırsa baba İmamoğlu’nun büyük bir rant elde edeceği belirtiliy­or.

PARSELE ÖZEL ÇALIŞMA

Fener Heyelan Havzası’nı da içine alan arazide yerleşime uygunluk çalışması sürüyor. Çalışmanın bazı özel parseller için yapıldığı ve zemin etütlerini­n incelenme bedelinin 400 bin lira olduğu, ihalenin ise 30 günlük bir firmaya verildiği kaydediliy­or. İlçede Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra bölgede müteahhitl­ik işleri devam eden ve kat karşılığı binalar yapan İmamoğlu’nun bu icraatları Belediye Meclisi’nde sık sık gündeme geliyor.

 ??  ?? Hasan İmamoğlu Ekrem İmamoğlu
Hasan İmamoğlu Ekrem İmamoğlu
 ??  ?? +LOkO .APLAN
+LOkO .APLAN
 ??  ?? SA%A+
SA%A+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye