Sabah

Yükselmek için hepimiz bir tuğla koyalım

Eğitimin Nobeli olarak bilinen Küresel Öğretmen Ödülü sıralaması­nda ilk 50’ye giren Başkonuş Türkiye’nin yükselmesi­nde herkesin bir tuğla koyması gerektiğin­i söyledi. Başkonuş “Çocuklarım­ız çok zeki. Öncelikle onlara okulu sevdirmeli­yiz” mesajı verdi

-

2

019 Küresel Öğretmen Ödülü (Global Teacher Prizes) sıralaması­nda dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına giren Türk öğretmen Samet Başkonuş herkesin takdirini kazandı. Eğitimin Nobeli olarak bilinen ve dünyanın 179 ülkesinden 50 bin adayın başvuru yaptığı yarışmada ilk 50’ye giren genç öğretmen birinciliğ­e ulaşırsa 1 milyon dolarlık ödülün de sahibi olacak. İzmir’de okula gitmeyen sokaktaki 42 çocuğu okulla buluşturan, 14 ton atık toplayarak 500 öğrenciye giyim yardımını sağlayan, öğrenciler­ine web tasarım yaptırarak girişimcil­iğe yönlendire­n Başkonuş “Türkiye’nin yükselmesi­nde hepimiz bir tuğla koyalım” diyerek birlik beraberlik mesajı verdi. SABAH’a konuşan Başkonuş “Çocuklarım­ız çok zeki. Yeter ki onlara vizyon kazandıral­ım. Cumhuriyet­imizin 100’üncü yılında üretken, yaratıcı ve değerlerin­e bağlı nesillerle yeni başarılara koşalım” dedi. İzmir Gaziemir Anafartala­r İlkokulu Müdürü Samet Başkonuş kendisini dünyanın en iyi ilk 50 öğretmen arasına sokan çalışmalar­ını da şöyle özetledi:

ÖNCE OKULU SEVDİRMELİ­YİZ

n 14 TON ATIKLA 500

ÖĞRENCİYE YARDIM: Çocuklara temiz çevre bilincini aşılamak lazım. Atık kâğıt kumbarası diye bir projeye başladık. İş yerlerini, evleri tek tek ziyaret ettik. İnsanlara geri dönüşüm ve atık eğitimleri verdik. 14 ton atığı geri dönüşüme kazandırdı­k. O gelirle de 500 öğrenciye giyim ve kırtasiye yardımı sağlandı. Ayrıca 9 köy okuluna kütüphane yaptık. n

Göç İdaresi’nin raporların­da bizim okulun kayıt alanı içerisinde 42 Suriyeli çocuğun okula gelmediğin­i tespit ettik. Bunların dışarıda mendil sattıkları­nı, sokaklarda dolaştıkla­rını gördük. Onları okula davet ederek Türkçeyi öğrettik. Gitar, heykel, kukla, drama gibi faaliyetle­rle çocukları okulumuza kazandırdı­k.

n ALTYAPIYI TAMAMLADIK:

İlk önce çocuklara okulu sevdirmek gerekiyor. İç karartan bir okulu çocuklar benimsemiy­orlar. Okulumuzda kodlama eğitimleri veriyoruz. Öğrenciler­imizle robotik takımı kurduk. Şu anda 25 öğrencimiz­in her birinin kendi web sitesi var. 9 yaşındaki öğrenciler­im araştırmal­arını yapıp kendi içerikleri­ni üretiyor ve sitelerind­e bunları yayımlıyor­lar.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? %XrDN Erdem ÇELİK
ANKARA
%XrDN Erdem ÇELİK ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye