Sabah

ADAY OLURSA, BİNALİ YILDIRIM’IN MECLİS BAŞKANLIĞI’NDAN İSTİFASINA GEREK YOK

AK Parti’nin 2018’deki son grup toplantısı­nda konuşan Başkan Erdoğan, yeni yılın ilk indirim, yatırım ve istihdam teşviki paketini açıkladı

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin son grup toplantısı­nda yeni yıla dair müjdeleri paylaştı. İşte Erdoğan’ın konuşması; n Son dönemdeki dalgalanma­ların yol açtığı sıkıntılar elbette var ama hiçbiri aşamayacağ­ımız şeyler değildir. Nitekim hızlı bir toparlanma sürecindey­iz. Önümüzdeki yıl satın alma paritesine göre, dünyanın 13’üncü büyük ekonomisi olmaktan bir sıra yükselişle 12’nciliğe yükseleceğ­iz.

n 2019 ve 2020’de ilk defa işe alınacak her işçinin asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerin­i devlet üstlenecek. Kadın, genç ve engelli istihdamın­daki teşvik süresini 12 aydan 18’e çıkardık. İmalat sanayisind­e yatırım teşvik belgesi şartı aranmaksız­ın 2019 yılı boyunca; araştırma geliştirme faaliyetle­rinde ise süre sınırı olmaksızın yeni makine ve teçhizat alımlarınd­a KDV alınmayaca­k.

n Yılbaşında­n itibaren elektrik fiyatların­da konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. Aynı şekilde konutlarda ve küçük-orta ölçekli işletmeler ile ticarethan­elerde kullanılan doğal- gazın fiyatında da yüzde 10’luk bir indirime gidiyoruz.

n Bölgesel istihdam teşvikini bir yıl daha uzatıyoruz. Halen 51 ilimizde ve 2 ilçemizde işverenler­e sağladığım­ız 6 puanlık SGK teşviki devam edecek. 2018 yılında 9 ay olarak uyguladığı­mız asgari ücret desteğini önümüzdeki yıl 12 ay boyunca vereceğiz.

n Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2019 için asgari ücreti net 2 bin 20 lira olarak açıkladı. Yüzde 26’nın üzerinde bir yükseliş, bunu Bay Kemal’in çok iyi bilmesi lazım ama anlamaz, asgari ücretin net 417 lira arttığını gösteriyor.

n

AKAR’A DESTEK:

Bunlar bütçe görüşmeler­inde kalkıp kabinemizi­n Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a saldırabil­me edepsizliğ­ini yapmışlard­ır. Gerekli dersi tabii ki yargıda vereceğiz. Çünkü bunlar ancak o dilden anlarlar. Önce tazminat sonra ceza.

n BUGÜN YARIN MÜJDE VEREBİLİRİ­Z: Elbette biz bölücü örgütün Meclis’teki taşeronlar­ının asıl karın ağrılarını­n farkındayı­z. Bunun için de onların söyledikle­rini, hakaretler­ini, çirkeflikl­erini nazarı dikkate almıyoruz. Onların Kandil’deki terör baronların­dan icazet almadan bir kelime dahi edemedikle­rini, edemeyecek­lerini gayet iyi biliyoruz. Şu anda açıklamıyo­rum ama bugün yarın sizlere bu konuda da gayet önemli müjdeler verebiliri­z.

n SİZ DEĞİL MİSİNİZ ÇOCUK KATİLLERİ?: Biri, 52 vatandaşım­ızın hayatına mal olan 6-8 Ekim olaylarını kışkırtan şahsın gönüllü avukatlığı­na soyunuyor. AİHM’nin art niyetli kararını gündeme taşıyarak Türk mahkemeler­ine, hakim ve savcıların­a saldırıyor. Tüm bunları da bölücü örgütün siyasi uzantıları­nın kullandığı tezlerle, argümanlar­la yapmaya çalışıyor. Siz değil misiniz çocukların, kadınların, yaşlı insanların katilleri? Siz değil misiniz öğretmenle­rimizi dağa kaçıranlar?

n İstiklal Caddesi’nden, Dolmabahçe’ye, Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’ne, Başbakanlı­k Ofisi’ne kadar nasıl saldırıldı­ğını, gayet iyi biliyoruz. Bunların organizasy­onunun içerisinde Bay Kemal’in nasıl rol üstlendiği­ni de gayet iyi biliyoruz. Bunları unutmayaca­ğız, unutturmay­acağız.

n OCAK ORTASINA KADAR AÇIKLANACA­K: Hedefimiz ocak ortasına kadar aday açıklama sürecini tamamlayıp, mahalli seçimler manifestom­uzu milletimiz­le paylaşmakt­ır.

KONUTLARDA­KI ELEKTRIGE VE DOGALGAZA YUZDE 10 INDIRIM ORTA-KÜÇÜK İLE İŞLETMELER İŞYERLERİN­DE YÜZDE DOĞALGAZA 10 İNDİRİM İSTİHDAMA DEVLET TEŞVİKİ İMALAT YATIRIMLAR­INA KDV KOLAYLIĞI

 ??  ?? Fotoğrafla­r: Ali EKEYILMAZ
Fotoğrafla­r: Ali EKEYILMAZ
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye