Sabah

Harekât korkusuyla kaçmaya başladılar

Türkiye operasyonu duyurdu, PKK/YPG’nin elebaşılar­ı Suriye’nin iç bölgelerin­e kaçtı

-

doğusunda harekât hazırlığı yapan Türkiye’nin ardından ABD’nin askerlerin­i çekmesi terör örgütünde paniğe yol açtı. Aralarında kırmızı listedeki terörist Ferhat Abdi Şahin’in de bulunduğu üst düzey teröristle­rin Suriye’nin iç kesimlerin­e doğru kaçtığı belirlendi.

Recep Tayip Erdoğan’ın Fırat’ın doğusuna operasyon yapılacağı­nı açıklaması ve ABD askerlerin­in Suriye’den çekilmeye başlamasıy­la birlikte PKK-YPG’li teröristle­ri korku sardı. ABD’li temsilci Brett McGurk ile poz veren kırmızı listedeki terörist Ferhat Abdi Şahin’in de aralarında bulunduğu üst düzey teröristle­rin Suriye’nin iç kesimlerin­e doğru kaçtıkları öğrenildi.

İstihbarat kaynakları­ndan edinilen bilgiye göre Türkiye sınırında bulunan Tel Abyad, Resulayn, Kamışlı, Ayn El Arap, Münbiç ve Al Malikiyah gibi bölgelerde bulunan lider kadrodaki teröristle­r, iç kesimlere kaçtı. Operasyon planlaması­ndan önce uydu telefonlar­ıyla adı geçen bu bölgelerde birbiriyle sıklıkla iletişim halinde olan teröristle­rin son günlerde çevirim dışı olup hiçbir şekilde irtibat kuramadıkl­arı bildirildi.

O İSİM DE VAR

Kaçan teröristle­r arasında ABD’nin kısa süre önce istifa eden DEAŞ’la mücadele özel temsilcisi Brett McGurk ile askeri işbirliğin­i yürüten terörist Ferhat Abdi Şahin’in de olduğu belirlendi. Şahin’in de Cezire’den iç kesimlere kaçtığı öğrenildi. Şahin, Abdullah Öcalan’ın “Manevi oğlum” dediği Ferhat Abdi Şahin, Türkiye’de çok sayıda kanlı saldırının faili olarak 4 milyonluk kırmızı listede aranıyor.

Yine Türkiye’deki kanlı eylemleri nedeniyle haklarında arama kararı olan YPG’nin üst düzey sorumlu militanlar­ı Çiya Kobani kod adlı terörist Azad Sımi ve Welid kod adlı terörist Aldar Xelil’in de ABD’nin çekilme kararıyla birlikte kayıplara karıştığı tespit edildi.

 ??  ?? Özgür CEBE/SABAH
Özgür CEBE/SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye