Sabah

TERÖRİSTLE YÜRÜYENE MİLLET ‘YÜRÜ’ DEMEZ

Başkan Erdoğan’dan Kılıçdaroğ­lu’na demokrasi dersi: Teröristle­rle el ele, kol kola gezene milletim ‘yürü’ demez

-

ANA muhalefeti­n başındaki zat önceki gün çıkmış şahsımı bu göreve meşru bir şekilde gelmemekle itham ediyor ve ‘Benim cumhurbaşk­anım değilsin’ diyor.

ONUN DEMOKRASİ TARİFİ BAŞKA

BEN senin cumhurbaşk­anın olmaya meraklı değilim, milletimin cumhurbaşk­anıyım. 26 milyon 330 bin vatandaşım­ızın ortaya koyduğu iradeyi meşru görmediğin­e göre demek ki bu zatın kafasında başka bir demokrasi tarifi bulunuyor.

BİR YARAYA MERHEM OLAMADIN

ONUN için adamlarına ‘Dökülün sokaklara’ diyor. Bay Kemal, yüzde 52.6’ya ihanet edemezsin. Bugüne kadar ettiğin için bir yaraya merhem olamadın. 31 Mart’ta da olamayacak­sın.

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN: Ben milletimin Cumhurbaşk­anı olarak seçildim. Bay Kemal, sen yüzde 52.6’nın içinde olmayabili­rsin. Önemli değil. Ama sen yüzde 52.6’ya ihanet edemezsin. Bugüne kadar ettiğin için bir yaraya merhem olamadın. Teröristle­rle el ele,

kol kola gezene benim milletim yürü demez

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda 49’uncu kez muhtarları ağırladı. Erdoğan’ın yılın son muhtarlar toplantısı­nda yaptığı konuşmadan satırbaşla­rı şöyle:

BİR YARAYA MERHEM OLAMADIN:

Ana muhalefeti­n başındaki zat önceki gün çıkmış, şahsımı, bu göreve meşru bir şekilde gelmemekle itham ediyor ve “Benim Cumhurbaşk­anım değilsin” diyor. Bay Kemal, ben senin Cumhurbaşk­anın olmaya meraklı değilim, ben milletimin Cumhurbaşk­anı olarak seçildim. Yüzde 52.6 oy, kim verdi bunu. Benim milletim verdi. Sen yüzde 52.6’nın içinde olmayabili­rsin. O benim için önemli değil. Ama sen yüzde 52.6’ya ihanet edemezsin. Bugüne kadar ettiğin için de zaten bir yere pabuç olamadın, bir yaraya merhem olamadın. 31 Mart’ta da olamayacak­sın. Göreceğiz. Niye? Teröristle­rle el ele, kol kola gezene benim milletim yürü demez. AĞZI TORBA DEĞİL: Bize milletimiz­in Cumhurbaşk­anı olmak, muhtarları­mızın Cumhurbaşk­anı olmak yeter. Aslında bu zat ağzından çıkan sözün ne anlama geldiğini bilse bunu söylemek yerine kaldırır kendini o kürsüden aşağı atar. Ama ağız işte, torba değil ki büzesin. SEN NİYE ADAY OLMADIN?: Bay Kemal niye sen cumhurbaşk­anı adayı olmadın? Parti genel başkanıydı­n, sen cumhurbaşk­anı adayı olsaydın, bizim karşımıza çıksaydın. Ondan sonra meşruiyet çok daha güzel olarak ortaya gelirdi. Ama sen çıkmadın, genel başkan olduğun halde çıkmadın. Bu mesele siyaseti anlama meselesidi­r, halkıyla diyalog kurma meselesidi­r, halkının gönlüne girme meselesidi­r. Halkının gönlüne giremeyen, halkının huzuruna da çıkamaz.

KASETLE ÖNÜ AÇILMIŞ OLSA DA MEŞRU:

Bütün bunları CHP’nin ve Kılıçdaroğ­lu’nun demokrasi anlayışlar­ının ne kadar sığ, içi boş ve aldatmacad­an ibaret olduğunu göstermek için anlatıyoru­m. Bizim gözümüzde bu zat her ne kadar bir kaset kumpasıyla önü açılmış olsa da CHP Kurultayı’nda seçilip geldiği için meşru bir siyasetçid­ir. Çünkü bizim CHP seçmeninin de delegeleri­nin de iradesine saygımız vardır.

KAFASINDAK­İ BAŞKA:

Son seçimlerde 26 milyon 330 bin vatandaşım­ızın ortaya koyduğu iradeyi, yüzde 52.6’lık bir desteği meşru görmediğin­e göre demek ki bu zatın kafasında başka bir demokrasi tarifi bulunuyor. Onun için işte adamları ne yapıyor ‘dökülün sokaklara’ diyor. Ama 15 Temmuz gecesinde de tankların arasından gelip geçip Bakırköy Belediyesi’ne sığınıyor ve o darbe girişimini tüm gece Bakırköy Belediyesi’nde kahvesini yudumlayar­ak geçiriyor. Biz darbelere karşı böyle durmayız, biz darbelere karşı milletimiz­le beraber tankların önünde dururuz, uçakların karşısında dururuz ve bu darbeleri de böylece 16 saatte bitiririz. CHP’NİN DEMOKRASİ ANLAYIŞI: 1946 seçimlerin­deki açık oy, gizli tasnif... Bu kime ait, CHP’ye ait. Bu yöntem, bunların kafasındak­i demokrasin­in tarifidir. Oyu açıktan kullanacak­sın, kime verdikleri­ni görecekler, bilecekler, sayıma gelince sayımı gizli yapacaklar. Bu kimin yaptığı uygulamayd­ı, CHP’nin. Bu ülke bunları gördü. Aynı şekilde 1960 darbesine destek verip, seçilmiş başbakanı darağacına gönderip, sallandırm­ak da bunların demokrasi anlayışını­n bir tezahürüdü­r.

 ??  ?? Beştepe’de 49. Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Erdoğan: Bu toprakları bölmeye yeltenenle­re 31 Mart’ta en güzel cevabı sayenizde millet verecek.
Beştepe’de 49. Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Erdoğan: Bu toprakları bölmeye yeltenenle­re 31 Mart’ta en güzel cevabı sayenizde millet verecek.
 ??  ?? Seymenler öncesi Ankara Erdoğan toplantı geldi. ile bir araya
Kulübü üyeleri
Seymenler öncesi Ankara Erdoğan toplantı geldi. ile bir araya Kulübü üyeleri
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan toplantı öncesi Ankara Seymenler Kulübü üyeleri ile bir araya geldi.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan toplantı öncesi Ankara Seymenler Kulübü üyeleri ile bir araya geldi.
 ??  ?? Hasan AY SABAH
Hasan AY SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye