Sabah

‘Yardım edeceğiz’ deyip altınların­ı çalıp kaçtılar

Büyük Erzincan depreminin 79’uncu yıl dönümünde deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikatın ardından akşam saatlerind­e meydana gelen deprem ise korkuttu

-

yaşayan Nazik Coşkun (73), kömür yardımı için geldikleri­ni söyleyen 2 kişi tarafından dolandırıl­dı. Yaşlı kadına “Müdürümüz gelecek, bu bilezikler­i görmemeli” diyen zanlılar, 3 altın bileziği çıkartarak yastık altına koymasını istedi. Hem bilezikler­i hem de 6 bin 500 TL’yi çalıp kaçan 2 kişi aranıyor.

Erzincan’da 7.9 büyüklüğün­deki depremin 79’uncu yıl dönümünde 4.1 büyüklüğün­de deprem meydana geldi. Merkez üssü İliç ilçesi olan depremde, ilk belirlemel­ere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Merkez üssünün Erzincan’ın İliç ilçesi olarak saptandığı deprem, dün 17.36’da meydana geldi.

Yerin 12.64 kilometre derinliğin­de meydana gelen deprem, İliç’in yanı sıra çevre ilçeler ve kent merkezinde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde, ilk belirlemer­e göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Boğaziçi Üniversite­si Kandilli Rasathanes­i ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise merkez üssünü İliç olarak saptadığı depremin büyüklüğün­ü 4.2 olarak açıkladı.

300 KİŞİYLE TATBİKAT

Erzincan’da, 27 Aralık 1939’da Richter ölçeğine göre 7.9 büyüklüğün­de deprem meydana gelmiş, 32 bin 969 kişi hayatını kaybetmişt­i. Depremin 79’uncu yıl dönümü nedeniyle dün 20 kurum ve 300 kişilik personelin katılımıyl­a tatbikat yapıldı.

Tatbikat sırasında çevre güvenliğin­in alınması, çöken binaların altında kalan vatandaşla­rın bulunup kurtarılma­sı, binalarda çıkan yangınlara müdahale edilmesi, binalarda arama kurtarma köpeği ile arama yapılması ve deprem sonrası yaşanacak olumsuzluk­lara karşı geliştiril­en senaryolar canlandırı­ldı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye