Sabah

ŞEFKATİN ADI MEHMETÇİK

Donmak üzere olan 6’sı çocuk 13 Suriyeliyi Mehmetçik kurtardı. Parkasını veren asker, Suriyelile­ri kucağında ambulansa taşırken, donmak üzere olan bir bebeği de nefesiyle ısıttı

-

TÜRK askeri büyük bir insanlık dramını önledi. Hatay’ın Suriye sınırında donmak üzereyken bulunan 6’sı çocuk 13 Suriyeli, jandarma tarafından kurtarıldı. Bir Mehmetciği­n parkasına sardığı bebeği nefesiyle ısıttığı anlar herkesi duygulandı­rdı. Göçmenleri­n durumu iyi.

Donmak üzere olan 6’sı çocuk 13 Suriyeliyi Mehmetçik kurtardı. Parkasını verdiği Suriyelile­ri kacağında ambulansa taşıdı. Donmak üzere olan bir bebeği de nefesiyle ısıtmaya çalıştı.

Hatay’ın Altınözü ilçesinde güvenlik güçleri donmak üzere olan 6’sı çocuk 13 Suriyeliyi kurtardı.

Olay, saat 02.00 sıralarınd­a ilçeye bağlı Babatorun Mahallesi ile Yolağzı Mahallesi arasında kalan bölgede meydana geldi. Türkiye’ye kaçak yollarla girmeye çalışan 6’sı çocuk 13 Suriyeli soğuk ve yağmurlu havanın da etkisiyle donma tehlikesi geçirdi. Altınözü’nde bulunan akrabaları­na cep telefonu aracılığıy­la konum atan Suriyelile­r için jandarma ekipleri arama kurtarma çalışması başlattı. Arazi şartları elvermediğ­i için jandarma ekipleri arama çalışmalar­ını yürüyerek gerçekleşt­irdi.

BEBEĞİ NEFESİYLE ISITTI

Soğuktan donmak üzere olan Suriyelile­ri bir süre sonra bulan jandarma ekipleri, donma tehlikesi geçiren Suriyelile­re kendi parkaların­ı verdi. Bazıları bayılmak üzere olan göçmenleri kucakların­da taşıyarak ambulansa götüren askerler, donmak üzere olan bir bebeği de nefesiyle ısıtmaya çalıştı. Donmak üzere olan Suriyelile­r çağrılan çok sayıda ambulans ile çevredeki hastaneler­e götürerek tedaviye alındı.

Donma tehlikesig­eçiren Suriyelile­ri askerkurta­rdı

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Donmak üzere olan Suriyelile­r, telefonla akrabaları­na konum atıp yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen Jandarma ise kurtarma operasyonu başlattı.
Donmak üzere olan Suriyelile­r, telefonla akrabaları­na konum atıp yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen Jandarma ise kurtarma operasyonu başlattı.
 ??  ?? Donmak üzere olan bir bebek ise Mehmetçiği­n nefesiyle ısınarak hayata tutundu.
Donmak üzere olan bir bebek ise Mehmetçiği­n nefesiyle ısınarak hayata tutundu.
 ??  ??
 ??  ?? Suriyelile­r arama çalışmalar­ı sonrası bulundukla­rında donmak üzereydi.
Suriyelile­r arama çalışmalar­ı sonrası bulundukla­rında donmak üzereydi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye