Sabah

Tasavvuf sultanları­nın Ka\alL .llL\e·de kRnser

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nin Tasavvuf Musikisi Korosu, şehitler için hazırlanan ilahiyi Başkan Erdoğan’a okumak istiyor

-

Halk Eğitim Merkezi’nin kadın müdürü Hülya Narsap’ın çabalarıyl­a kurum bünyesinde ekim ayında oluşturula­n Tasavvuf Musikisi Korosu’nun şefi dâhil tüm sanatçılar­ı kadınlarda­n oluşuyor. Kısa sürede ünleri il dışına taşan koro, Şef Fulya Soyata yönetimind­e 13 Aralık’ta Hz. Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslarası Anma (Şebi Arus) programı kapsamında Konya’da konser verdi. İlk hayallerin­i gerçekleşt­iren koronun ikinci ve en büyük hayali ise Şef Fulya Soyata’nın şehitler için yazdığı ilahiyi Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’a seslendirm­ek. Salı günleri Kadıköy Mustafa Aykın İlkokulu’nda buluşan ve heyecanlar­ıyla gençlere örnek olan koronun sultanları duyguların­ı ve hedeflerin­i SABAH’a anlattı:

n İlahi, kaside ve âşıklar ile padişahlar­ın eserlerini seslendiri­yoruz. Kanun, ut, bendir, ney, erbane sanatçılar­ımızın tümü kadın. Şebi Arus’ta konser hayalimiz gerçek oldu. Diğer hayalimiz ise şehitler için bestelediğ­im ilahiyi Külliye’de Cumhurbaşk­anımız’a seslendirm­ek.

n Tasavvuf korosu kurmak istiyorduk. Bu yıl bunu başardık. Bu müzik bize maneviyat hissi veriyor, dinlemekte­n keyif alıyoruz. Koro, kısa sürede başarılı işlere imza attı.

n

Yunus Emre’nin ilahilerin­i okuyoruz. Ruhsal bakımdan dini müzikle yoğrulmak beni rahatlatıy­or. n

Tasavvufta da mutluluk, sevgi ve inanç var. Günümüzde insanlarda bu eksik. Bu nedenle herkesi tasavvufa ve koromuza davet ediyorum.

n

Tasavvuf kötü huyları yok ederek kalbi iyiliklerl­e dolduruyor. Bize Allah aşkını aşılıyor.

n

İlahiler ruhumuza güzellikle­r yaratıyor. n

Tasavvuf müziğiyle kanun çalarken kendimi Allah’a yakın hissediyor­um.

 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye