Sabah

Zaman gelip geçerken: Tatil yoksa hayat da yok mu?

-

İsmi üzerinde işte! Kelimenin kökeni bile yeterince anlatı yor. Hayatı “DURDURUP” ara verdiğimiz, işe güce paydos etti ğimiz bir döneme TATIL diyoruz. “Atalet” de aynı kökten geliyor... Yani diyeceğim o ki, tatiller değil, asıl hayatımızı­n ken disi güzel olmalı!

Yıl hesabıyla söyle yeyim; 5 GüNü YAşANMış SAYMı YORSAK, 15 GüN YAşAMışıZ, GERçEK TEN FARK EDER MI? Ama ben de tuhaf mıyım neyim? Fark ediyormuş belli ki! dünkü INSTAGRAM’DA HERKESIN GEçEN YıLA DAIR YAP Tığı DöKüMLERE BAKTıM DA,

tek tek tatiller, seyahatler orta ya dökülmüş... Anlaşılan “bir yıl boyunca ne yaptım?” sorusuna artık başka bir geçerli cevap veri lemiyor. Seyahat edemeyenle­r de Instagram’a göre “YAşAMı YOR” sayılıyor. (İşi ve ünü seya hat üzerine olanları elbette bu çerçevenin dışında bırakıyoru­m; kastettiği­m sizin gibi, benim gibi insanlar!) Ne yani? Hoş fotoğraf vermeyen şeyleri kafadan nahoş mu sayacağız?

★★★

Belli ki, tatiller, seyahatler “GöRüNTü”yü kurtarıyor...

★★★

Seyahat etmeyi (ama sürekli yeni yerlere değil, sevdiğim yer lere tekrar tekrar gitmeyi) ben de seviyorum. Ama şu sorular zih nimde hep çınlar durur: +ANGI TATIL, NORMAL HAYAT DüZENI MIZIN BIRIKTIRDI­ğI KıRGıNLıK LARı VE HIç BITMEYEN ENDI şELERIMIZI BüTüNüYLE SILIP YOK EDEBILIR? Hiçbiri... Hangi tatil yerinde, ne kadar seversek sevelim, sürekli orada kalacak mış gibi hissederiz? Hiçbirinde...

★★★

Birkaç yıl önce okumuştum, aklımda kalmış. Londralıla­rın yüzde 40’ının evlerinde ki buzdolabın­da mutlaka BIR KASE HUMUS bulunu yormuş. Bu yiyecek nasıl böyle hızla sevildi, diye soru yordu Anglosakso­n medyası... Tabii işin içinde vejetaryen­le rin çoğalmasın­ın da etkisi var. Şimdi bakıyorum, İstanbul’da da humus modası yayılıyor. O kadar ki, zincir restoranla­r da mönülerine humusu koymaya başladılar. Ben de humus deni lince iştahla yutkunmaya baş layanlarda­nım. O halde bura ya notumu düşeyim. Meraklısı mutlaka Lübnan esintili $RADA CAFE’NIN HUMUSUNU tatmalı! Bu şirin mekan Tophane’de.

★★★

“SADE YAşAMıN SıRLARı” üze rine kitaplar çoğalmaya başladı. Bu kitapları karıştırır­ken şöyle bir duyguya kapılıyoru­m: Sanki sadeleşmek için bile önce zen ginleşmek gerekiyor. Atacak şeylerin olmalı falan... Birileri bizimle dalga geçiyor ama niye?

hasmet.babaoglu@sabah.com.tr SMS: HASMET yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 facebook.com/hasmetbaba­oglu.sabah

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye