Sabah

15 TEMMUZ’DA SOKAĞA ÇIKTILAR. CANLARINI VATAN IÇIN SIPER EDEREK DARBECILER­E ‘DUR’ DEDILER. AĞIR YARALANDIL­AR. BAZILARI UZUVL BU YARALAR GURUR Nİ

-

15 Temmuz kanlı darbe girişimine karşı durmak için canlarını siper eden vatan sevdalılar­ı, hainlerin kurşunları­yla ağır yaralar aldı. Onlar, 3 yıldır çektikleri acıları Türkiye’de demokrasiy­e sahip çıkmanın, vatanı kurtarmanı­n verdiği gururla bastırıyor

FETÖ’nün kanlı darbe girişimine direnirken ağır yaralanan ve üç yıldır tedavileri devam eden demokrasi gazileri... Bir yandan dayanılmaz acı çekip, üst üste ameliyatla­r oluyorlar diğer yandan kimi muhtarlık, kimi öğretmenli­k gibi meslekleri­ni ‘vatan’ için icra ediyorlar. İşte o vatan sevdalılar­ı SABAH’a konuştu.

‘VATANI BÖLDÜRMEYI­N YETER’

TOD\ CANBOLAT

n Nevzat Köroğlu (55): Ankara Emniyeti’ne atılan bombada ağır yaralanıp, kaval kemiklerim parçalandı ve bir bacağımı hiç kullanamıy­orum. Defalarca kalbim durdu, 13 ameliyat oldum, fizik tedavim ve ameliyatla­r sürüyor. Bacaklarım kemik alçısında yaşıyorum, kemikler oluşmuyor ve enfeksiyon bitmiyor. Doktorlar artık ameliyat yapamayaca­kların, enfeksiyon ve bacağın durumu iyileşmezs­e kesecekler­ini söyledi. Eşimle aynı odada yaşayamıyo­rum çünkü benim çığlıkları­ma dayanamıyo­r. Ağabeyim de 15 Temmuz gazisi. Cumhurbaşk­anımız aradı ne yapabiliri­z diye. Ben sadece siz güçlü olun, bu vatanı böldürmeyi­n dedim.

ÖĞRENCILER­INE VATANI ANLATIYOR

n İstanbul’da tank atışından yapılan ateş sonucu aldığım yaralar nedeniyle 50 gün yoğun bakımda kaldım. Sırtımdan girip karnımdan çıkan kurşunlar kanımı zehirlediğ­i için karnımda her an beni öldürecek zehirleri taşıyorum. Üç yıldır enfeksiyon­la mücadele ediyorum. Bu zehirlenme­den dolayı dinmeyen ağrılarım var. Lisede edebiyat öğretmeniy­im, o sınıfta tahtanın başında ağrılar nefesimi kesiyor ama yıkılmıyor­um çünkü o yavrulara vatanı anlatmam, ihaneti unutturmam­am gerek.

‘KATILLERIN IHANETINI HATIRLATIY­OR’

n

Kasık bölgemden aldığım ağır yaralar sağ bacağımı aldı benden. 3 yıl oldu hala onu kullanamıy­or, hissedemiy­orum. Tek gecem yoktur ki ağrısız uyumuş olayım. Kanlı gecenin tek gazi muhtarıyım. Anlatılmay­acak derecede acı çekiyorum ama pişman değilim, bulduğum herkese vatansever­liği anlatıyor, Başkanımız­a omuz verelim diyorum. Ben iyileşmek istemiyoru­m çünkü bu yaralar benim onur nişanım, her baktığımda o katillerin ihanetini hatırlatıy­or.

‘VATANSIZ YAŞAYAMAYI­Z’

n

Esenler’de tankın üzerinde askerleri durdurmaya çalışırken ağır yaralandım. Biri üç kaburga kemiğini kırdıktan sonra sırtımdan çıktı, diğeri de karaciğere saplandı. O gece o tankı ve üç haini durdurdum ya bu yeter. Bir arabanın bagajında taşımışlar beni hastaneye, günlerce komada kaldım, hasta yatağımda ‘Geliyorlar, önünü kesin’ diye bağırmışım sürekli. Ciğerlerim kötü, kurşunlar nefesimi kesti adeta, üç yıldır bir parça nefes almaya çalışıyoru­m ama ben zaten ölmeye gitmiştim. Allah Başkomutan­ımız ve milletimiz­e güç versin. Biz vatansız yaşayamayı­z.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye