Sabah

FETÖ’cüleri panikleten ziyaret

-

Aralarında FBI yetkililer­inin de bulunduğu ABD’nin Adalet Bakanlığı yetkililer­i ilk kez FETÖ’yle ilgili bilgi almak için Ankara’ya geldi.

Ekip, Ankara Adliyesi’nde çalışmalar­a başladı. Gelen bilgilere göre, ABD’li yetkililer öncelikle FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimind­eki rolü üzerinde duruyor. Bu nedenle de başta 15 Temmuz’un mimarları olarak yargılanan $dil Öksüz, .emal Batmaz, Hakan Çiçek, Harun Biniş ve 1urettin 2ruç isimli darbenin sivil imamlarını­n ifadeleri incelenece­k ve birebir görüşmeler yapılacak.

Neresinden bakarsanız bakın, ABD’li yetkililer­in sadece bunu yapmaları bile başlı başına önemli bir adım... Çünkü bugüne kadar Obama dönemi dahil ABD tarafı hiç oralı olmadı. Tam tersine C,$ organizasy­onu olan FETÖ hep korundu ve Türkiye’nin ABD Adalet Bakanlığı’na gönderdiği belge ve bilgilere bile dönüp bakan olmadı.

Bugün eğer ABD’de FBI bazı eyaletlerd­e FETÖ soruşturma­sı yürütüyors­a, bunda Türkiye’nin baskısı kadar, yine Türkiye’yle ilişkileri nedeniyle yargılanan 0ike Flynn’in hazırladığ­ı ve ABD’nin tüm yargı kurumların­a gönderdiği FETÖ dosyasının katkısı büyük. Şimdi buna bizzat Ankara’ya gelerek görüşmeler yapan FBI yetkililer­inin gözlemleri ve raporları eklenecek ve onlar ABD’nin yargı hafızasına girecek. Bunun küçümsenme­mesi gerekiyor. Abartmak istemiyoru­m ama bu aslında Türkiye için bir sayılmalı. Bu noktaya hakkını da tes- gelişte lim etmeliyiz. ABD’de hala

olarak gören çok geniş bir kamuoyu yapıcılar grubu var. FBI buna rağmen Ankara’ya gönderiliy­or.

Kuşkusuz son dönemde ABD’yle yaşanan gel gitlere ve ABD’nin verdiği sözleri tutmamasın­a bakılarak, “$B' denebilir, diyenler de var ama ABD’nin gelip görüşmeler yapması, ifadeleri kayda alması, yarın orada FETÖ’ye karşı mücadelede önemli bir veri olacağı gibi Türkiye’nin de elini güçlendiri­yor. FETÖ’cüler boşu na panikleyip, öfkelenmiy­or.

ABD’li heyetin Ankara’ya gelmesiyle hemen somut bir adım atılmayabi­lir ama önemli olan Türkiye’nin küresel çapta yürüttüğü bu zor mücadelede ABD’yi buraya getirmeyi başarması. Onun yansımalar­ını er veya geç göreceğiz.

 ??  ?? 0DKPXW g9hR “zafer”
Trump’ın FETÖ elebaşı *ülen’i “2kul yöneten, İmam, yazar”
yine bizi oyalıyor” “hiç ilgilenmey­en”
0DKPXW g9hR “zafer” Trump’ın FETÖ elebaşı *ülen’i “2kul yöneten, İmam, yazar” yine bizi oyalıyor” “hiç ilgilenmey­en”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye