Sabah

CHP’nin yat limanı projesi yattı

CHP’li Büyükçekme­ce Belediyesi tarafından ihalesi, dolandırıc­ı oldukları belirlenen iki kardeşe verilen ve yapımı yılan hikâyesine dönen Büyükçekme­ce Yat Limanı Projesi ile ilgili mahkeme durdurma kararı verdi

-

İ8. İdare Mahkemesi, CHP’li Büyükçekme­ce Belediyesi tarafından, ihalesi Alman makamların­ca dolandırıc­ılıkları tescillene­n David ve Turan Arslan kardeşlere verilen yat limanı projesiyle ilgili yürütmenin durdurulma­sına karar verdi. Büyükçekme­celi Alkış Barış, Köksal Çebi, İbrahim Bilgin ve Huriser Ece Soysev planlamanı­n hukuka aykırı olduğunu iddia ederek yürütmenin durdurulma­sı için suç duyurusund­a bulunmuştu.

+8K8KA A<KIRI 3/AN

İstanbul 8. İdare Mahkemesi, yapılan başvuruyu 11 Aralık 2018’de karara bağladı. Mahkeme, Büyükçekme­ce Yat Limanı’na ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarını­n değişikliğ­inin uygulanmas­ı halinde telafisi güç zararlar doğurabile­ceğine hükmederek yürütmenin durdurulma­sına karar verdi. Kararda ‘yapılan incelemele­r sonucunda dava konusu Büyükçekme­ce Yat Limanı planına yönelik işlemlerin şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve teknikleri ile kamu yararına uygun olmadığı, bu yönüyle hukuka aykırı olduğu sonucuna varıldığı belirtildi. Ayrıca vatandaşla­rın kullandığı 12 metrelik ve 20 metrelik yolların iptal edilerek projeye dahil edilmesini­n de yeni planlama notlarında olmadığı kaydedilen kararda, “Büyükçekme­ce Yat Limanı imar planları raporları içindeki analitik araştırmal­arda ve analizlerd­e Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğ­i’nde belirtilen hususların yeteri kadar dikkate alınmadığı, 10 metre ve 12 metre yolun kaldırılma­sı sahil yolunun devamlılığ­ı ile ulaşım sisteminde­ki devamlılığ­ı bozduğu, ziyaretçil­er ve çalışanlar için yeterli otopark alanı ayrılmadığ­ı, çocuk ve yetişkinle­r için oyun-dinlenme tesislerin­in projede olmadığı görülmüştü­r” denildi.

ADRES BAŞKANIN OFİSİ

Hazine’ye ait 149 dönümlük alan üzerine 40 milyon dolarlık yatırım yapılması planlanan yat limanı ihalesini Marina İstanbul Tur. İnşaat A.Ş. almıştı. Türkiye’de kamu ihalesi alabilmek için bir adres göstermesi gereken şirket sahibi David ve Turhan Arslan adlı kardeşler Büyükçekme­ce Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün kardeşi Alattin Akgün’ün ofisini adres göstermişt­i. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde nitelikli dolandırıc­ılık suçlaması ile 12 yıl hapis istemiyle yargılanan Arslan kardeşleri­n, Almanya’da bir dolandırıc­ılık sisteminin başrolünde oldukları tespit edilmişti.

 ??  ??
 ??  ?? Hasan Akgün
Hasan Akgün
 ??  ?? SABA+
SABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye