Sabah

YAKALAYACA­KTI

POLİS KAPIYI KIRSA KATİLİ Ukrayna’da evde ölü bulunan Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbeyi’nin katili Hüsnü Can Ç. aranıyor. Yıldız’ın babası “Polis eve gittiğinde kapıyı kırsa katili yakalayaca­ktı” dedi

-

Ukrayna’da Harkov Ulusal Karazin Üniversite­si Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi olan Buket Yıldız (21) ve Zeynep Hüsünbeyi’nin (20) ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor.

Cinayetin arkasında Yıldız’ın görüşmek istemediği “saplantılı aşık” Hüsnü Can Ç. çıktı. Polis “Rinkov” olarak tanınan ve iki gün cesetlerin yanında kaldığı belirlenen cinayet zanlısı Hüsnü Can Ç.’yi arıyor. Şüphelinin sosyal medya hesapların­da Criminal Case video oyunu paylaşımla­rı var. İki ev arkadaşınd­an geriye ise hatıraları kaldı. Hüsünbeyi’nin yılbaşı gecesi telefonla son kez görüştüğü ailesine “Hepinizi çok seviyorum” dediği ortaya çıktı. Yıldız ise yeni yıl kutlamalar­ındaki havai fişek gösteriler­inden fotoğraf atacaktı ama olmadı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yardım isteyen aileler, cenazeleri Türkiye’ye getirebilm­ek için ülkedeki Noel tatilinin bitmesini bekliyor.

Buket Yıldız’ın Hatay Samandağı’nda yaşayan anne babası Canan-Hikmet Levent Yıldız acı haberle yıkıldı. Baba Yıldız şunları anlattı: “Kızım katille 1 yıl önce tanıştı. Hal ve hareketler­i hoşuna gitmediği için görüşmeyi kesti. Ancak katil kızımın peşini bırakmadı. Günde 3 kez konuşurduk. En son yılbaşı günü annesini arayarak kutlamalar için meydana ineceğini ve fotoğraf atacağını söylemiş. Fotoğraf gelmeyince aradık ulaşamadık. Ertesi gün de ulaşamayın­ca polise bildirdik. Polis eve gitmiş ancak kapıyı açan olmamış. Polis de kapıyı kırmamış, geri dönmüş. Polis eve gittiğine katil evdeydi, kapıyı kırsalar katili yakalayaca­klardı. 2 yıl önce mimarlık ve mühendisli­k fakültesin­i kazandı. O sadece evimizin değil tüm ailemizin prensesiyd­i.”

Erhan ÖZTÜRKSırr­ıberk

ARSLANCeyh­an TORLAK/SA%A+

Körfez ilçesinde 11 yıl önce kaybolan ve öldürüldüğ­ü ileri sürülen Meryem ile kızı Melike Tahnal’ın cesedinin gömüldüğü belirtilen yerde başlayan kazı çalışmalar­ına olumsuz hava şartları nedeniyle ara verildi.

Alınan bilgiye göre, bir televizyon kanalındak­i programa katılan kayıp Meryem Tahnal’ın eniştesi Tuncer Ustael’in, kadının öldürülere­k gömüldüğün­ü iddia ettiği yeri tarif etmesi üzerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinc­e dün yürütülen çalışmalar­a bugün de devam edildi. Dosya kapsamında 2011’de, Fatih Sultan Mahallesi Şahin Tepesi mevkisinde kazı çalışması yapılan ancak bir bulguya rastlanılm­ayan yerin 50 metre uzaklığınd­aki Derince ilçesinin 60 Evler Harikalar sahili civarında, Tuncer Ustael’e yaptırılan keşif ile kadavra dedektör köpeği “Melon”un da tepkisi doğrultusu­nda, 2 kepçeyle kazı çalışması gerçekleşt­iriliyor. Bölgede polis ekipleri güvenlik önlemi alırken bazı vatandaşla­rın da çalışmayı izlediği görüldü. Bir vatandaş termosla demlediği çayı, kazı ve polis ekibine ikram etti.

Sabah saatlerind­e başlayan ve yaklaşık 3 saat süren kazıya, olumsuz hava şartları nedeniyle ara verildi. Çalışmalar­ın bugün devam etmesi bekleniyor. Kick boks Hüsünbeyi bir ay yapıyordu lara sonra ve çıkacaktı. müsabakaya­şayan İzmir’De Hüsünbeyi Yurdal-Nalan çocuğu çiftinin en olan tek son yılbaşı Hüsünbeyi, Whatsapp gecesi ni aradı. üzerinden tığı Yılbaşı ailesigörü­şmede gecesi sı hariç anne yapamcası, babababaan­nesini yıp, iyi yengesi yıllar tek tek ve “Hepinizi diledikten ararek telefonu çok seviyorum” sonra ondan

Mete haber kapattı. diyeBir nın tek Hüsünbeyi alınamadı. daha da gayesi “Anne Amcası Üretken, kızlarını ve Çok iyi kültürlü babasıdedi. gitar okutmaktı. bir çalıp, kızdı baba Eniştesi beste Zeynep. perişan Murat yapardı” sevgilisi durumda.

Dal ise Buket’e Anne Türkiye’den meye musallat Takıntılı gitmiş. Ukrayna’ya olmuş. tartışmış. Eve Buket’i ler.

Sonra Çocuğu vardığında görsokakta Zeynep evden Buket’le sını pusu markete göndermişf­ırsat kurmuş. bilip çıkmış. bıçaklamış. eve Zeynep’in Katil girmiş. bıçaklanmı­ş” Zeynep de Buket’i çıkmadiye market evde anlattı. dönüşü

 ??  ??
 ??  ?? Buket Yıldız Zeynep Hüsünbeyi
Buket Yıldız Zeynep Hüsünbeyi
 ??  ?? Hüsnü Can Ç.
Hüsnü Can Ç.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye