Sabah

Trump ve Pompeo

-

T580P’,1 Dışişleri Bakanı Pompeo’nun son açıklama larından anlaşıldığ­ına göre, Trump’ın takımı patronları ile aynı çizgide değiller...

5 ahip Brunson’u Amerika’ya iade ettiği mizden bu yana, Başkan Trump ile Cumhurbaşk­anı Erdoğan adeta eski dostlar... Trump her ağzını açtığın da ya Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a olan hayran lığını seslendiri­yor ya da Suriye’den çekilmek ben zeri Türkiye’ye hoş gele cek kararları açıklıyor.

Pompeo Trump gibi değil

Ancak Trump’ın Dışişleri Bakanı Pompeo’nun son açıklamala­rından anlaşıldığ­ına göre, Trump’ın takımı patronları ile aynı çizgide değil... Pompeo Suriye’nin kuzeyindek­i PKK/PYD oluşumunu meğer sadece “.ürtler” olarak görüyormuş. Ve meğer bu adam Türkiye’nin Kürtleri öldürmesin­in önüne geçebilmen­in yollarını arıyormuş. Pompeo Amerikan NeZs0a[ televizyon­una verdiği söyleşide konuşmuştu. diye

Kim yönetiyor

Aslında mesele ne sadece Trump’dan ne de Pompeo benzeri adamlardan kaynaklanı­yor. Sorunun kaynağında Amerika Birleşik Devletleri denilen karmaşık yapı var. Kimin elinin kimin cebinde oldu ğu bilinmeyen bir derin devlet yapı sı, sonuçta sade Amerika’yı değil tüm dünyayı istikrarsı­zlığa sürüklüyor.

Ordu ve silah endüstrisi

Amerika’yı kimin yönettiği soru suna eski Başkan Eisenhover 1952 yılında “Ordu ve endüstri komp leksi bu ülke\i \|neti\or” demiş ti. Gerçekten de olayın derinliğin­e indiğinizd­e Amerikan ekonomisin­in belkemiğin­i oluşturan silah endüs trisi için en tehlikeli durumun, dün yada barışın ve istikrarın egemenliği olduğunu görebiliri­z. Amerikan silah endüstrisi­nin sattığı silahlar kullanı lıp tüketildik­çe, bu ülkenin ekonomisi nefes almaktadır.

Kim kimi kullanır?

Pompeo benzeri adamlar ise temelinde silah endüstrisi­nin bulun duğu derin devletin, CIA, FBI, NSA benzeri örgütlerin­de yetiştiri lir. Bunlar seçilmiş siyasetçil­ere hiz metlerini sunarlar. Ama aslında o seçilmiş patronları­nı da kullanırla­r. Trump kendisinde­n önceki seçilmiş lere benzemiyor. Feleğin çembe rinden geçmiş, kumarhane işletmiş, iki defa iflas edip sonra yine ayağa kalkmış bir girişimci... Yani Pompeo benzerleri tarafından kullanılma sı pek kolay değil. Ama sonuçta Trump’ın Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve Türkiye için söyledikle­rinin tam tersini söyledi Pompeo... Bakalım kim galip gelecek?

PEDUODV#VDEDK FRP WU IDFHERRN FRP PHKPHWEDUO­DV VDEDK

 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS
 ??  ?? MHKPHW BARLAS “$%' için i\i sonuçlar elde etmek üzere Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve Türk \|netimi ile çalışmamız gereken çok alan var”
MHKPHW BARLAS “$%' için i\i sonuçlar elde etmek üzere Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve Türk \|netimi ile çalışmamız gereken çok alan var”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye