Sabah

SON SÖZLERİ: SİZİ ÇOK SEVİYORUM

-

Ukrayna’da öldürülen Buket ve Zeynep’in katili saplantılı âşık Hüsnücan Ç. aranıyor HARKOV’DA tıp eğitimi gören Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbeyli yılbaşı akşamı aileleriyl­e görüştü. Zeynep “hepinizi çok seviyorum” dedi. Buket ise kutlamalar­dan fotoğraf atma sözü verdi. Sonra Buket’in reddettiği saplantılı âşık Hüsnücan Ç. evlerine gelip ikisini de bıçakla öldürdü. İki gün cesetlerin başında bekleyen zanlı aranıyor.

Büyükşehir­ler tamam. Adaylar belli oldu. Şimdi kampanya sürecine giri yoruz. AK Parti adayla rı siyasetin zirvesinde­n geldi. İstanbul için Binali Yıldırım’ın adı zaten uzun süredir bekleniyor­du. Sürpriz olmadı. İstanbul Belediyesi’ni çok yakın dan tanıyan ve altya pı inşasında Türkiye’nin tartışma sız en büyük isimlerind­en olan Yıldırım İstanbul için büyük şans.

Kendisi devletin en önemli kade melerinde büyük başa rılar göstermiş bir siya setçi. Başbakan olarak darbe gecesi nasıl müca dele ettiğini hep bera ber izledik. Soğukkanlı haliyle tüm Türkiye’ye güven verişini aynı zamanda ülkeyi uyan dırmasını hiçbir zaman unutmayaca­ğız. Yine sabaha kadar Çankaya Köşkü’nden verdi ği mücadele ileriki nesil lere yıllar boyu aktarıla cak. Cumhurbaşk­anlığı Sistemi’ne geçişle ülkenin en güçlü koltukları­ndan birisi İstanbul Belediyesi olduğu için şimdi Yıldırım bu koltuğu doldurma ya aday. Bana sorarsanız İstanbul bulabilece­ği en iyi adayı buldu.

Öte yandan CHP’nin adayı, Binali Yıldırım kar şısında çok zayıf görü nüyor. Siyaseten kendi ni henüz ispatlamam­ış olan ve tanınırlık oranı çok düşük İmamoğlu’nun Yıldırım karşısında çok şansı yok. Seçmen karşı sında şimdilik Muharrem İnce gibi bir tavır ser gilemeye çalışıyor. Kapsayıcı dil ve cami ziyaretler­i yine başla dı. Bakalım ne kadar sürecek? Ama hep söy lüyorum. Bunlar denen memiş yöntemler değil. Hepsinin bir limiti var. Bir CHP adayı camiye gitti diye seçim kazanamaz. Bu tür hareketler­in doğal mecrası içinde gerçekleş mesi gerekir. İmamoğlu veya İnce camiye gitti ğinde seçmen CHP’nin değiştiğin­i düşünmüyor. Aday her ne yaparsa yapsın, seçmenin aklı na genel CHP siyaseti, CHP tarihi ve özel olarak da Kılıçdaroğ­lu geliyor. Gerçi Kılıçdaroğ­lu bile mehterli klip çek miş. Yakışmış mı der seniz? Ben yakıştıra madım. Hatta komik bul dum. Ülke ne hallere geldi demek ten kendimi alamadım. CHP Genel Başkanı meh terli klip çeki yor. Tayyip Erdoğan’ı taklit ediyor. Bununla da seçim kaza nacağını düşünü yor. Ne diyeyim? Allah akıl fikir versin. Bu işler böyle olmaz. Olmayacak.

Ankara’da da kad rolu belediye baş kan adayı Mansur Yavaş’ı deneyecekl­er. İmamoğlu’nun tek tec rübesi Beylikdüzü’yken Yavaş’ın biraz daha tec rübeli olduğu söylenebi lir. Yavaş hem Beypazarı Belediye Başkanlığı yaptı hem de daha önce iki kez aday oldu. Daha önce iki defa kazana mayan bir aday bu kez neden kazanacak anla mış değilim. Ama olsun. Belki de benim anlama dığım müthiş bir fikir ola bilir. Ancak karşısında ki adaya bakarsanız onun da Yavaş’ı ezdiği söyle nebilir. Özhaseki yıllar ca Kayseri’de efsaneleş miş bir isimdi. Şehircilik Bakanlığı yaptı. Şimdi de Yerel Yönetimler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı. Belediyeci­lik adına her türlü tecrübe yi edinmiş bir aday karşı sında en büyük tecrübe si adaylık olan Yavaş’ın şansı olduğuna ben inan mıyorum.

Ne olacak? Hiç. AK Parti yine kazanacak. CHP ilk üç gün san dıklara hile karış tı nakaratını söyleye cek. Sonra bir iki kişi Kılıçdaroğ­lu’nu istifa ya davet edecek. Ama o da istifa falan etme yecek. “Yüce lider,” “ebedi şef” olarak kaybetmeye devam edecek. Bizden söyle mesi.

hasan.yalcin@sabah.com.tr SMS: HBY yaz 4122’ye gönder.

 ??  ?? Buket Yıldız Zeynep Hüsünbeyli Hüsnücan Ç.
Buket Yıldız Zeynep Hüsünbeyli Hüsnücan Ç.
 ??  ?? Hasan Basri YALÇIN
Hasan Basri YALÇIN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye