Sabah

PAKİSTAN’IN FETÖ KARARI MEMNUNİYET VERİCİ

Pakistan Başbakanı İmran Han’ı kabul eden Başkan Erdoğan:

-

PAKİSTAN yüksek mahkemesin­in FETÖ terör örgütüne yönelik kararı memnuniyet verici. Bu dayanışma sürecek. Başbakan Han’la ikili ilişkileri görüştük. Çok önemli bir adım atıyoruz. Daha önce Afganistan, Pakistan ve Türkiye olarak başlattığı­mız üçlü İstanbul Zirvesi yeniden devam edecek.

C+asan AY umhurbaşka­nı Recep

Tayyip Erdoğan’ın yeni yıldaki ikinci konuğu Pakistan Başbakanı İmran Han oldu. Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleşt­iren Han ile Erdoğan, cuma namazını dün Millet Camisi’nde birlikte kıldı. Erdoğan ve Han, aynı makam otomobiliy­le Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’ne geldi. Erdoğan, Han’ı burada törenle karşıladı. Külliye kapısında tokalaşara­k poz veren Erdoğan ve Han, daha sonra baş başa ve heyetler arası görüşmeler­i gerçekleşt­irdi. Erdoğan ve Han, ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, özetle şöyle dedi:

n Heyetler arası görüşmede aramızda siyasi, askeri, ekonomik, ticari, kültürel özellikle de FETÖ denilen terör örgütüne yönelik Pakistan’ın Yüksek Mahkemesi’nin aldığı karara karşı memnuniyet­imizi kendilerin­e ifade ettik. Çünkü FETÖ’nün bir terör örgütü olduğunu Yüksek Mahkeme’nin Pakistan’da ilan etmesi ve bir yandan da okulların Maarif Vakfı’mıza teslimi, bunlar tabi ki memnuniyet verici adımlardı. Bundan sonraki süreçte de bu dayanışman­ın devam edeceğine inanıyorum”

n Başbakan İmran Han göreve gelmesinin ardından ülkemize ilk ziyaretini gerçekleşt­iriyor. Kendisini bu vesileyle özellikle seçimlerde göstermiş olduğu başarı için tebrik ediyorum. İmran Han aynı zamanda bir sporcu. Özellikle kriket sporunda yıllarca ülkesini zaferden zafere taşıyan Sayın İmran Han’ın siyasette de yeni başarılara imza atacağına inanıyorum. Takımının kaptanı olması hasebiyle de kaptan sıfatıyla anılan bir özelliğe sahipti. Ben de tabi futbolda takımımın kaptanlığı­nı uzun yıllar yaptım. Biz de onunla anıldık, anılıyordu­k.

n MEVLANA AŞIĞI: Kendisi tam anlamıyla

 ??  ??
 ??  ?? İmran Han Recep Tayyip Erdoğan
İmran Han Recep Tayyip Erdoğan
 ??  ??
 ??  ?? SA%A+
SA%A+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye