Sabah

İki genç kızın katili mezarlıkta yakalandı

Ukrayna’da üniversite öğrenciler­i Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbeyi’ni öldürüp Türkiye’ye kaçan Hüsnü Can Ç. (21), Pendik’te babasının mezarı başında yakalandı. Zanlının üzerinde kurusıkı tabanca ve bıçak bulundu

- Mustafa KAYA - Emir SOMER /

UKRAYNA’DA öğrenci 2 genç kızı vahşice katledip Türkiye’ye kaçan Hüsnü Can Ç. İstanbul’da yakalandı. Kurtköy’de babasının mezarı başında ele geçirilen zanlının üzerinde kurusıkı tabanca ve bıçak bulundu.

Ukrayna’da üniversite öğrenciler­i Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbeyi öldürüp Türkiye’ye kaçan Hüsnü Can Ç. (21), Pendik’te babasının mezarı başında yakalandı. Zanlının üzerinde kurusıkı tabanca ve bıçak bulundu.

Ukrayna’nın Harkov kentinde üniversite öğrenciler­i Buket Yıldız (20) ve Zeynep Hüsünbeyi’nin (22), 2 Ocak’ta evlerinde bıçaklanar­ak öldürülmüş halde cesetleri bulunmuştu. Ukrayna polisinin

soruşturma­sı sonucu katilin Buket Yıldız’ın eski sevgilisi olduğu iddia edilen Hüsnü Can Ç. (21) olduğu belirlendi. Cinayetten 10 gün önce Ukrayna’ya giden katil zanlısının, 31 Aralık akşamı kızların Valentinov­skaya Caddesi’ndeki evine girdiği tespit edildi. Buket’i evde katleden zanlının, marketten dönen Zeynep’i ise kapı önünde öldürdüğü anlaşıldı. Soruşturma­yı derinleşti­ren Ukrayna polisi zanlının 2 Ocak’ta uçakla Türkiye’ye giriş yaptığını belirledi. Hüsnü Can Ç.’nin, Türkiye’ye dönüş bileti almak için 2 Ocak’ta kızların

dizüstü bilgisayar­larını ve cep telefonlar­ını sattığı kamera kayıtlarıy­la tespit edildi. Görüntüler­de ayrıca, katilin yüzünde boğuşmadan kaynaklana­n tırnak izleri tespit edildi.

Katil zanlısı olarak aranan ve Ukrayna’dan Türkiye’ye kaçtığı kesinleşen 20 yaşındaki Hüsnü Can Ç., hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararın Interpol Daire Başkanlığı’nca İstanbul Emniyeti Interpol Şube Müdürlüğü’ne bildirilme­sinin ardından 4 Ocak Cuma günü saat 21.00 itibariyle İstanbul Polisi harekete geçti. Hüsnü Can Ç.’nin iki ayrı evinin bulunduğu Pendik ilçesi ve çevresinde çalışmalar yoğunlaştı­rıldı.

HAVAALANIN­DAN MEZARLIĞA

Zanlı, dün saat 16.00 sıralarınd­a Pendik Asayiş Büro Amirliği dedektifle­rince üzerinde bir kurusıkı tabanca ve bıçakla birlikte Kurtköy Mezarlığı’nda babasının mezarı başında yakalandı. 19 saat içinde gözaltına alınan Hüsnü Can Ç., hastanede sağlık kontrolünd­en geçirildi. İddialara göre 2 Ocak’ta Sabiha Gökçen Havalimanı’na inen zanlı 3 gün boyunca mezarlıkta gizlendi.

 ??  ?? Hüsnü Can Ç. Buket Yıldız Zeynep Hüsünbeyi
Hüsnü Can Ç. Buket Yıldız Zeynep Hüsünbeyi
 ??  ?? Hüsnü Can Ç. katlettiği eski sevgilisi Zanlı Buket Yıldız ile birlikte... Zeynep Hüsünbeyi “EVET BEN ÖLDÜRDÜM” Zanlı Hüsnü Can Ç., sağlık kontrolü için hastaneye getiril diği sırada, “Kızla rı neden öldürdünüz” sorusuna “Hı, hı, evet öldürdüm” şek linde yanıt verdi.
Hüsnü Can Ç. katlettiği eski sevgilisi Zanlı Buket Yıldız ile birlikte... Zeynep Hüsünbeyi “EVET BEN ÖLDÜRDÜM” Zanlı Hüsnü Can Ç., sağlık kontrolü için hastaneye getiril diği sırada, “Kızla rı neden öldürdünüz” sorusuna “Hı, hı, evet öldürdüm” şek linde yanıt verdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye