Sabah

‘ŞEHİDİMİN RUHU İNCİNİR’

Şehit oğlu için yapılan törene davet edilen baba, uçak bileti parasını kabul etmedi

- Fatih ULAŞ / 6A%A+

2008’DEKİ terör saldırısın­da 14 yaşında şehit olan Furkan Şentürk’ün adı Muş’taki okulda yapılan kütüphaney­e verildi. Açılışa uçakla davet edilen emekli işçi baba Mustafa Şentürk “Şehidimin ruhu incinir” diyerek biletin karşılanma­sını kabul etmedi. Şentürk çifti törene kendi imkanlarıy­la gitti.

Güngören’de PKK terör örgütünün 2008’de gerçekleşt­irdiği bombalı saldırıda 14 yaşındayke­n hayatını kaybeden Furkan Şentürk’ün adı, Muş’ta okul kütüphanes­ine verildi. Okul yönetimi, şehidin İstanbul’da yaşayan anne ve babasını da arayıp, kütüphane açılışına davet etti. Aileye uçak biletlerin­in karşılanac­ağı bilgisi de verildi. Ancak emekli işçi olan ve halen Güngören’de egzoz imalatında çalışan 69 yaşındaki baba, “Şehidimin ruhu incinir” diyerek uçak parasını kabul edemeyecek­lerini söyledi. Üstelik, öğrenciler için maddi bağış bile yaptı.

ŞEHİT AİLESİNİN HASSASİYET­İ

Kendi imkânlarıy­la kütüphane açılışına katılan Şentürk çifti, yoksul öğrenciler­in ihtiyaçlar­ının karşılanma­sı için okul yönetimine imkânları ölçüsünde maddi bağış da yaptı. Açılış töreni, il milli eğitim müdürü ve jandarma komutanını­n da katıldığı bir törenle gerçekleşt­i. Törende, şehitlerin ruhu için Kuran okundu, konuşmalar yapıldı.

DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ OLDU

Törende duygu dolu anlar yaşayan şehit annesi Şadiye Şentürk ile baba Mustafa Şentürk, SABAH’a şu açıklamayı yaptı: “Bizi çok mutlu ettiler. Ayaklarımı­z yerden kesildi. Unutulduğu­muzu sanarken şehit oğlumuzun adını orada görmek bize tarif edilemez duygular yaşattı. 6 Ocak oğlumuzun doğum günüydü. Bizim için doğum günü hediyesi gibi oldu. Allah devletimiz­e zeval vermesin. Terör örgütleri hiçbir zaman başarılı olamayacak. Biz bu topraklard­a ilelebet birlik ve beraberlik içinde yaşayacağı­z.”

 ??  ??
 ??  ?? Mustafa Şentürk Şadiye Şentürk
Mustafa Şentürk Şadiye Şentürk
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye