Sabah

Şeref OĞUZ

-

ler. Ya yapar, ufukların efendi si olursun veya “kuzgun leşe” der, uygarlığın taşrasına düşersin.” Söz konusu dünya çapında üstün yetenekler olunca, daha seçi ci ve destekleyi­ci olma zorunluluğ­u ortaya çıkar. Tıpkı ÇEV Sanat Genç Yetenekler Projesi’ndeki gibi… 10 yılda üstün yeteneklil­erin titiz dikka tiyle seçilen 42 genç; ülkemizin par lak, sıcak ve yumuşak gücü haline geliverdi.

Yarın Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde “film müzikleri” konulu konser verecek olan bu yetenekler­in her biri, dünya nın ünlü müzikholle­rinde sahne almış, dünyaca şöhret sahibi ustalarla birlikte müzik yapmış çocuklarım­ız…

Türkiye’nin küresel arenada müzik markaları olmaya nam zet bu üstün yetenekler, Çağdaş Eğitim Vakfı’nın bünyesinde yeşe riyor, kök salıyor. Projenin mimarı ve lideri ÇEV Sanat Kurucu Başkanı Berrin Yoleri; “biz ihtiyaç değil, yetenek bursu veriyoruz” diyor. Bu son derece önemli zira üstün yeteneği keşfetmek kadar onu sürgit destekleme­k, hayati önem taşıyor.

QNB Finansbank’ın ana spon sorluğunda­ki projenin sürdürüleb­i lirliği, ulaşım, bina, konaklama ve enstrüman alt sponsorluk­larının bulunmasın­a bağlı. Enstrüman kirası dahi bu anlamda üstün genç yetenek leri potansiyel­lerine taşımada önemli etken… Berrin Yoleri; “yılda 12 milyon lira harcıyoruz ancak daha büyük başarılar için yeni destekler, sanatsever­ler şart” diyor.

Bu gençlerle yarınki konser önce si bir araya geldim ve her biriy le tanıştım. Yıllardır Türkiye Zeka Vakfı’nda, beste yarışmalar­ında ve Zeka-Yetenek kongreleri­nde böylesi değerlerim­izi bulmak, bilmek ve destekleme­k için gayret ederim. Bu çocuklar yeni “üstün yetenek madenimiz” ve böylesi projeler ile ülkemizin sanat alanındaki potan siyelleriy­le küresel arenada marka olma şansımız çok yüksek.

Kerem Tuncer (orkestra şefi), Elvin Ganiyev, Ilgın Top, Olgar (keman), Cemal Aliyev, Cansın Kara, Deniz Ayşe Birdal,

(viyolonsel), Tuna Bilgin, Emir Tarık Kaan Alkan (piyano), Bora Demir (korno), Melis Sağlam (şan) ve Burak Beşir (flüt) yarınki konserde bizlere yetenekler­ini sunacak ve ben de orada olacağım.

seref.oJu]@sabah.com.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye