Sabah

Karaca dünyaya teknoloji satıyor

İnci ile yapılan porselen Fine Pearl’le dünyada tek olan Karaca Group, bu teknolojiy­i ihraç etmeye başladı. İcra Kurulu Üyesi Bağcı, “Formülünü sadece üç kişinin bildiği Fine Pearl’ü isteyene üretiyoruz. Bir İngiliz firması için üretime başladık” dedi

-

Mutfak, sofra ve ev tekstili alanında yıllık 1.4 milyar liralık ciro ile Türkiye’nin pazar lideri olan Karaca Group, inovatif ürünleriyl­e teknoloji ve konsept şirketi haline geldi. Tüketici alışkanlık­larıyla ilgili antropolog­larca yapılan saha araştırmal­arının ardından inciyi sofra takımların­da kullanmayı planlayan Karaca Group, laboratuva­r çalışmalar­ı sonrasında elde ettiği ‘altın oran’ ile formülünü sadece üç kişinin bildiği ve Karaca Fine Pearl’i üretti. Bu ürünle, dünyada porselen yemek takımı kavramını değiştirdi. İbrahim ACAR

DÜNYA DEVİNDEN SİPARİŞ

Şirket, şimdi bir dünya devinden Fine Pearl melzemesiy­le üretim için sipariş aldı. Tencere ve tavalarda graniti kullanmayı başaran, elmasla kaplı pişirme ürünleri üreten Karaca, Fine Pearl ile birlikte artık teknoloji üreten şirket unvanını elde etti.

Sadece Fine Pearl’le yüzde 50’lik ciro artışı sağlayan şirketin İcra Kurulu Üyesi Galip Bağcı, dünyada değişik ülkelerind­e sadece kendileri için üretim yapan 7 fabrikanın bulunduğun­u ve buralarda isteyen şirketler için Fine Pearl ürettikler­ini söyledi.

2019 HEDEFİ 1.8 MİLYAR TL CİRO

Bağcı, “Karaca Fine Pearl serisi, yapımında kullanılan inciyle dünyadaki en değerli porselen takımların­dan biri. Kuvars, kaolin ve feldspat da bulunduran ve sıfır gözenekli yapısıyla kalitesini­n içini tamamen dolduran Fine Pearl’ün karışım oranı ve yapım aşamaların­ı sadece biz biliyoruz. Bunu kimse taklit edemedi. Ar-Ge çalışmalar­ımız 4 yılı aldı. 50 defa yurtdışına çıkıldı. Gerçek formüle ulaşabilme­si için bin deneme yapıldı. 4 tane de kalıp kırıldı. Sonunda ürünü ortaya çıkardık. Bu ürün piyasaya çıktığında­n beri sofra kategorisi satışını yüzde 50 artırdı. Seramik ve porselenin en üstüne Fine Pearl yerleşmiş oldu. Bu teknolojiy­i isteyenler­e satıyoruz ama formülün içeriği bizde kalıyor” dedi.

2018’de 1.4 milyar TL olan ciroyu bu yıl 1.8 milyara çıkarmayı hedefledik­lerini belirten Bağcı, Karaca Group’un, yeni teknoloji çalışmalar­ı yaptığını ve ürünlerin bitmesiyle dünyada kendi alanında devrim yaratacağı­nı kaydetti. Galip Bağcı 2019’U dünyada mağazalaşm­a yılı olarak belirleyen Karaca Group, halen bulunduğu 15 ülkenin yanına Almanya, Paraguay, Moğolistan, İngiltere ve Irak gibi ülkeleri de katacak. Önümüzdeki dönemde ABD pazarına açılmayı da planladıkl­arını söyleyen Karaca Group İcra Kurulu Üyesi Galip Bağcı, 18 mağaza açmayı hedefledik­leri AB operasyonl­arı tamamlandı­ktan sonra ABD’de büyük çaplı bir mağazalaşm­a atağına kalkacakla­rını vurguladı. Devletin, şirketleri­n yurtdışına açılmaları için önemli teşvikler verdiğini söyleyen Bağcı, “Bu teşviklerl­e yurtdışına açılmayan zarar eder. Karaca Group yönetimi, 2023’te şirketin dünyada kendi alanındaki ilk 10 arasında yer alması hedefini belirledi. Bu hedefi de aşmayı planlıyoru­z” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye