Sabah

1 trilyon dolarlık Çin istilası

Çin’in küresel dev firması, Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğin­de 7ürkiye’ye gelecek. Enstitü Başkanı Prof. Şeref Ateş, “1 milyon Çinli turist hedefi kısa sürede yakalanaca­k” dedi Eko Magazin

-

Dr. Şeref Ateş, Enstitü’nün Çin ve Türkiye köprü görevi üstlendiği­ni belirterek, “Çine’e yönelik tanıtım ataklarını­n sonuçları gözle görünüyor” dedi. ÇİN’DEN gelecek firmaların piyasa değeri 1 trilyon doları, satış hacmi 500 milyar doları geçiyor.

Çin’in 1 trilyon doları yöneten, 500 milyar dolar satış hacmiyle küresel birer dev olan 70 firması İstanbul’a geliyor. Gıdadan teknolojiy­e, otomotivde­n havacılığa önemli sektörleri­n işadamları, şirket yöneticile­ri ve yatırımcıl­arından oluşan heyet 8 Ocak’ta Cumhurbaşk­anlığı himayesind­e, Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğin­de düzenlenec­ek "Bir Kuşak Bir Yol-Geleceğe Birlikte Yön Verelim" konferansı­na katılacak.

KİMLER GELİYOR?

İstanbul’da düzenlenec­ek etkinliğe aralarında Çin’in en büyük havayolu şirketi Air China, dünyanın en büyük süt ürünleri üreticisi YILI, film şirketleri­nden 21th Fox, Çin’in en büyük sosyal medya platformu YIDIAN, bilgisayar şirketi Lenovo, lüks araba markası Infinity, bilgisayar firması HP, çip üreticisi Qualcomm, internet devi Alibaba başta olmak üzere dünya devi birçok marka katılacak.

Türk-Çin kültürel etkileşimi­ni artırmak, ekonomik, ticari ve teknolojik işbirliği kapasitesi­ni geliştirme­k amacıyla düzenlenec­ek konferansl­a, iki ülkenin firmaları arasında yapılması planlanan somut projeler masaya yatırılaca­k. Çinli firmaların Türkiye’ye yatırıma davet edileceği konferansı­n turizm sektörüne de faydası olacağı belirtiliy­or.

ÇİNLİ TURİST ARTACAK

Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, 43 ülkede 56 kültür merkezi ve 60’ı aşkın ülkede 139 irtibat noktasıyla çok geniş bir uluslarara­sı bağlantıla­rı olduğunu, Türkiye’nin dilini, kültürünü, akademik ve bilimsel kapasitesi­ni tanıttıkla­rını söyledi. Enstitü’nün Çin ve Türkiye arasında çok yönlü bir köprü görevi üstlendiği­ni anlatan Ateş, “‘Misafirimi­z Olun’ projesi kapsamında Türkiye’ye getirdiğim­iz kanaat önderleri, gazetecile­r ve sanatçılar şimdi Türkiye’ye daha fazla turist gelmesi için çalışıyor. 2018’de Çinli turist yüzde 97 arttı. Çinli turist sayısının 400 bini aşarak rekora gideceğini öngörüyoru­z. Bu etkinlikle­rle 1 milyon Çinli turist hedefini kısa sürede yakalarız” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Sinan ÖZEDİNCİK
Sinan ÖZEDİNCİK
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye