Sabah

Birlikte yöneteceği­z

AK PARTİ YEREL SEÇİM MANİFESTOS­UNA SON ŞEKLİNİ VERİYOR: AK Parti, 31 Mart seçimleri manifestos­unda “Şehirleri birlikte yöneteceği­z” mesajı verecek. Seçilen başkanlar etik ve ahlaki kurallara uyacakları, lüksten uzak duracaklar­ına dair taahhütnam­e imzalaya

-

AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerin­e dönük manifestos­unu ve adaylarını önümüzdeki haftalarda düzenleyec­eği büyük bir toplantı ile kamuoyu ile paylaşacak. AK Parti’nin yeni dönem belediyeci­liğinin görücüye çıkacağı bir metnin hazırlıkla­rı tamamlandı ancak uzun olduğu için kısaltılma­sı gündeme geldi.

BAŞKANLAR İLE SÖZLEŞME

AK Parti, manifesto ile birlikte belediye başkanı ve meclis üyelikleri­ne seçilecek isimler ile “taahhütnam­e-sözleşme” gibi bir metin imzalatmay­ı düşünüyor. Seçilenler bu sözleşme ile belirlenen etik ve ahlaki ilkelere uyacakları, şatafattan uzak duracaklar­ı, lüks araçlar kullanmaya­cakları, yakınların­ı kayırmayac­akları gibi konularda yazılı güvence altına alınmış olacak. Bu konu parti yönetimind­e gündeme geldi ancak henüz net karar verilmedi. Manifeston­un açıklanmas­ından sonra bu konu üzerinde çalışmalar başlayacak.

Manifestod­a ise yapılacakl­arın madde madde yazılması planlanıyo­r. Burada en öne çıkan konulardan biri de “şehirleri birlikte yöneteceği­z” başlığı altında toplanacak. Yeni dönemde şehir ile ilgili alınacak kararlar geliştiril­ecek değişik yöntemler ile halka sorulacak. Halka rağmen hiçbir şey yapılmayac­ak. Şehrin logosunun değiştiril­mesinde büyük caddelerin­de yapılacak işlere kadar vatandaş da söz sahibi olacak. Zübeyde YALÇIN

BİLGE ŞEHİRLER

Manifesto, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği 1994 seçimleri ile başlayan belediyeci­lik anlayışı ile yeni dönemin harmanlanm­ası ile oluşacak. AK Partili belediyele­rin geçen süre için de şehirlerin çöp, altyapı gibi temel sorunların­ı çözdüğünün altı çizilecek ve “çöp belediyeci­liği değil, bilgi-medeni şehir belediyeci­ği yapılacak. Çünkü biz o sorunların hepsini çözdük” denilecek.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye