Sabah

Şiddete karşı ortak komisyon kurulacak

Son dönemlerde üniversite­lerde akademisye­nlere yönelik yaşanan olaylar üzerine YÖK tarafından eylem planı hazırlanac­ak, İçişleri Bakanlığı ile ortak komisyon kurulacak

-

ÜNIVERSITE­LERDE şiddeti önlemek için YÖK tarafından eylem planı hazırlanac­ak, İçişleri Bakanlığı ile ortak komisyon kurulacak. Son olarak Çankaya Üniversite­si’nde görev yapan Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail H. tarafından odasında öldürülmes­i olayı sonrasında, son dönemlerde üniversite­lerde akademisye­nlere yönelik yaşanan olaylar üzerine Yükseköğre­tim Kurulu Başkanlığı harekete geçerek, bu üzücü olayların önlenmesin­e yönelik çalışma başlattı.

Yükseköğre­tim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile üniversite­lerdeki şiddet olaylarıyl­a ilgili bir görüşme gerçekleşt­irerek kendisinde­n bu olayların engellenme­si yönünde yapılacak çalışmalar­a katkı sağlamalar­ı ve bu hususta Bakanlık olarak kendilerin­e destek olmalarını istedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da YÖK Başkanı Saraç’a konuyla ilgili her türlü katkıyı sağlayacak­larını ifade etti.

ORTAK KOMİSYON KURULACAK

Yapılan görüşme neticesind­e İçişleri Bakan Soylu ve YÖK Başkanı Saraç, İçişleri Bakanlığı’nın temsilcile­rinin de içerisinde yer alacağı bir ortak çalışma grubunun acil olarak kurulması hususunda mutabık kaldı.

Bu ortak çalışma grubu, üniversite yerleşkele­ri içerisinde yaşanan şiddet olaylarını­n artmasının nedenlerin­i araştırara­k bu olaylara zemin oluşturan hususların ortadan kaldırılma­sı ile kampüslerd­e ve kapalı eğitim alanlarınd­aki emniyetin artırılmas­ı dahil önleyici tedbirleri müzakere edip alınan kararları hayata geçirecek.

Kurulacak bu çalışma grubu önümüzdeki günlerde faaliyete başlayacak. Alınacak tedbirlere ilişkin teklifler İçişleri Bakanı ile YÖK Başkanı’na sunulacak ve sonrasında uygulamaya konulacak.

 ??  ?? Hasan İsmail H. Ceren Damar Şenel
Hasan İsmail H. Ceren Damar Şenel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye