Sabah

Trakya beyaza büründü Uludağ’da bir metre kar

Trakya’da etkili olan kar yağışı hayatı felç etti. Bölgede 50 köy yolu ulaşıma kapanırken, Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde kar kalınlığı 1 metreyi aştı

-

Balkanlar’dan gelen kar yağışı yüzünden Trakya’da 50 köy yolu ulaşıma kapandı. Dün kar yağışı yüksek kesimler ile Keşan, Uzunköprü ve İpsala ilçelerind­e tipi ve şeklinde etkili oldu. Kırklareli’de kar kalınlığı Demirköy ilçesinin Mahyatepe mevkisinde 1 metreyi aşarken, Kofçaz ilçesinde 20, Bulgarista­n’a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısında 20, kent merkezinde ise 3 santimetre­ye ulaştı.

n Kar yağışı İstanbul’da gece saatlerind­e etkili oldu. Ancak yağmurla birlikte etkisini yitirdi. Diğer taraftan İstanbul’un batı ilçeleri Silivri ve Çatalca ise kar nedeniyle kısa sürede beyaza büründü. Kar biriken yollarda küreme çalışmalar­ı yapıldı.

n İzmir’de, yüksek kesimlerde 50 santimetre kalınlığa ulaşan karın, ulaşımı aksatmamas­ı için belediye ekipleri çalışma yürütüyor.

n Antalya’yı Konya’ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolu bin 825 rakımlı Alacabel mevkiinde yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşımda aksamalar meydana geliyor.

n Doğu Anadolu

Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum, Erzincan, Ardahan ve Tunceli’de 102 köy ve mahalle ile ulaşım sağlanamıy­or. Bölgede bir süredir etkili olan kar yağışı sebebiyle kar kalınlığı Ardahan’da

28, Ağrı’da 18, Erzurum’da 17, Kars’ta 12, kayak merkezleri­nden Palandöken’de 78, Sarıkamış’ta 72, Ergan’da 52, Konaklı’da 46, Yalnızçam’da 32 santimetre olarak ölçüldü.

KgY YOLLARI KA3ANDI

n Sivas’ta gece yarısından itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle, 218 köy yolu ulaşıma kapandı. n Gaziantep’te etkili olan yoğun sis nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, Malatya’da kar yağışı nedeniyle 15 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıy­or. n Malatya’da kar yağışı nedeniyle 15 mahalleye ulaşım sağlanamıy­or. Ulaşım sağlanamay­an 15 yerleşim biriminin 221 kilometrel­ik yolunun açılması için 28 ekip, iş makineleri­yle çalışmalar­ını sürdürüyor. n Bingöl’ün Karlıova ilçesinde, kar kamyonlarl­a ilçe dışına taşınıyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye