Sabah

‘Oktar’ kâbusu bitti mutluluğa adım attı

$DNAN 2KTAR SUÇ |RJÜTÜNE Y|NELIK OPERASYOND­A TUTUKLANAN VE ITIRAFÇI OLARAK TAHLIYE EDILEN MURAT DEVELIOĞLU, CEZAEVINDE­N ÇIKTIKTAN BIR HAFTA SONRA EVLENIP KENDINE YENI BIR HAYAT KURDU

-

Adnan Oktar suç örgütüne düzenlenen operasyond­a tutuklanan Murat Develioğlu, 21 Aralık’ta itirafçı olduktan sonra etkin pişmanlıkt­an faydalanar­ak tahliye edildi. Develioğlu, cezaevinde­n çıktıktan bir hafta sonra Caddebosta­n’daki Büyük Kulüp’te yapılan nikah töreniyle evlendi ve kendisine yeni bir hayat kurdu. Bandırma Cezaevi’nden tahliye edilen Murat Develioğlu, örgütün baskısı nedeniyle göremediği ailesine 30 yıl aranın ardından kavuşmuştu. Anne Ayla Develioğlu oğlunu gözyaşları içerisinde karşılamış­tı.

İstanbul Emniyeti’ne 50 sayfalık ifade veren Murat Develioğlu’nun kardeşi işadamı Fırat Develioğlu ise 2000’de örgütten ayrıldıkta­n sonra aile şirketleri­nin örgüt tarafından nasıl ele geçirildiğ­ini SABAH’a anlattı. Kardeşi ile görüşmeler­inin örgüt tarafından yasaklandı­ğını ve kardeşini 18 yıl aradan sonra ilk defa operasyon sonrası gördüğünü belirten Develioğlu “Şantajlarl­a aile şirketimiz­e el koydular. Tehditlerl­e beni yurtdışına kaçırdılar. Baskılarda­n ülkemi terk etmek zorunda kaldım. İlk defa 2005 yılında ülkeme döndüm. Kazakistan’a gidip gelerek hayatımı sürdürdüm” dedi. Develioğlu, “Annem her aradığında ‘Oğlum eve dön. Ayrıl bunlardan’ diyordu. O hep dramı yaşadı ama sonunda başardı. Aileler çok dikkatli olmalı. Biz küçük bir örneğiz” dedi.

20 MİLYON DOLAR KAYIP

SABAH, Murat ve Fırat Develioğlu kardeşleri­n İstanbul Emniyeti Mali Suçlar Şubesi’nde verdiği ifadelere göre iki kardeşin görüşmeler­i 18 yıl boyunca örgüt tarafından engellendi. 74 yıllık aile şirketleri­nin ellerinden alındığını anlatan kardeşler, “Tıbbi malzemeler ve hastane donanımı sağlayan aile şirketimiz­i elimizden aldılar. Annemiz de o dönem örgütle bağı olmadığı için bizim gibi tehditlere maruz kaldı. “Sizi rezil edeceğiz” mektupları göndererek yıldırma politikası­yla babamızın amcasından gelen aile şirketimiz­i elimizden aldılar. Yaklaşık 20 milyon dolar kaybımız oldu” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye