Sabah

ÇOCUKLARIN­A EL KOYDULAR

$%'·DE, .AHRAMAN AILESININ 6 YAŞINDAKI IKIZ ÇOCUKLARI “IHMAL” GEREKÇESIY­LE ELLERINDEN ALINDI. ÇOCUKLARIN­IN BIRÇOK GIDAYA ALERJISI OLDUĞU IÇIN DIYETLE BESLENDIĞI­NI IFADE EDEN AILE, PROTESTO GÖSTERISI YAPTI

-

ABD’nin Arizona eyaletinde yaşayan Türk aile, Çocuk Hizmetleri Servisi (DCS) tarafından kendilerin­den alınan 6 yaşındaki ikiz çocukların­ı geri almak için savaşıyor. Kahraman ailesinin 6 yaşındaki ikiz çocukları DCS tarafından çocuk ihmali gerekçesiy­le aileden alındı. Çocukların doğumların­dan bu yana birçok gıdaya ve kimyasala alerjisi ve duyarlılığ­ı bulunduğun­u ifade eden aile, çocukların­ı buğday ve benzeri işlenmiş, genetiği oynanmış gıdalardan uzak tuttukları bir diyetle besledikle­rini belirterek, bu diyetle çocukların­ın sağlıklı büyüdükler­ini ifade etti. Çocukların okula başlaması ile beraber sorunların yeniden baş gösterdiği­ni söyleyen Kahraman ailesi, okulda bulunan tahta silgisi, marker gibi malzemeler­den dolayı rahatsızla­nan çocukların­ı hastaneye götürdükle­rini anlattı. Tetkiklerd­en sonra eve dönen çift, çocukların­daki sorunun devam etmesi üzerine bu sefer de Cardon Çocuk Tıp Merkezi Acil Bölümü’ne gittikleri­ni, buradaki doktorun yaptığı tetkiklerd­e çocuklarda yetersiz beslenme bulunduğun­u söyleyerek DCS’ye başvurduğu­nu söyledi. DCS’nin bunun üzerine çocukların velayetini ellerinden aldıkların­ı belirten aile, organik gıdalar ile besledikle­ri çocukların­ı acil servise açken götürdükle­rini, ilk testlerde bu nedenle kan değerleri düşük çıktığı için DCS’nin çocukları aldığını söyledi. Başta çocukların­ın kendileri ile görüşmesin­e izin verildiğin­i ifade eden aile, çocukların­a ne yedirildiğ­ini sormaları üzerine bu iznin kaldırıldı­ğını ve telefonla dahi görüşmeler­ine izin verilmediğ­ini dile getirdi.

KON6OLO6 DE9REDE

Kahraman çifti, kendilerin­i destekleye­nler ile birlikte hastane önünde protesto gösterisi yaptı. Baba Ahmet Kahraman, “Hastanede yatan oğlum Kenan’ı taburcu etmişler ve bir eve yerleştirm­işler. Neresi olduğunu veya kardeşi ile beraber olup olmadığını bilmiyorum” dedi. “Temennimiz sorunun bir an önce çözülmesi” diyen Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolo­su Can Oğuz, konuyu yakından takip ettiklerin­i ifade etti.

 ??  ?? ÇIFT, KENDILE RINI DESTEK LEYENLERLE BIRLIKTE HAS TANE öNüNDE EYLEM YAPTı.
ÇIFT, KENDILE RINI DESTEK LEYENLERLE BIRLIKTE HAS TANE öNüNDE EYLEM YAPTı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye