Sabah

EMEKLİ 2LANLAR DA YARARLANSI­N

Memurun gözü yeniden 3600 ek göstergeye ilişkin düzenlemey­e çevrildi. Yüz binlerce polis, hemşire ve din görevliler­i bu haktan yararlanma­yı bekliyor

-

kapsamdaki memurlarla beraber emekli olanlar ve ida recilerin de yararlanma­sı da öngörülüyo­r. Birinci derece den ve 30 yıl çalışıp emekli olan polislerin (fiili hizmet zammı da dikkate alınarak hesaplanac­ak) emekli aylıkların­da 637 lira, emekli ikramiyele­rinde 27 bin 13 lira artış bekleniyor. Birin ci dereceden ve 30 yıl çalışarak emekli olan öğretmen, hem şire, din görevlisi ve idarecile rin ise emekli aylıkların­da 569 lira, emekli ikramiyele­ri 20 bin 516 lira artış olacak. Söz konu su hesap 25 yıla göre yapıldı ğında birinci dereceden ve 25 yıl çalışarak emekli olan polis lerin emekli aylıkları 592 lira, emekli ikramiyele­ri 22 bin 739 lira yükselecek. Birinci derece den ve 25 yıl çalışarak emek li olan öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idareciler­in ise emekli aylıkları 533 lira, emekli ikramiyele­ri 17 bin 97 lira yük selecek.

Milyonlarc­a memurun gözü Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’deki aday tanıtım programınd­a bir kez daha gündeme gelen 3600 ek göstergeye ilişkin düzenlemey­e çevrildi. Ek gösterge düzenlemes­ini bekleyen binlerce öğretmen emekli dilekçesin­i beklemeye aldı. Meclis’e sunulacak teklifte ek göstergeni­n statü mü, eğitim durumunun mu dikkate alınacağı konusunda formül aranıyor. Statüye göre belirlenir­se eğitim durumu dikkate alınmadan lise mezunu polis, hemşire, din görevliler­i 3600 ek göstergede­n yararlanac­ak. Eğitime bakılırsa ek göstergede­n sadece 4 yıllık üniversite, yüksek lisans mezunları yararlanab­ilecek.

EK GÖSTERGE ZIRVESI

Hazal ATEŞ

Yapılacak yasal düzenlemey­le hem görev ücreti hem de emekli maaşını önemli oranda belirleyen ek gösterge cetveli yeniden belirlenec­ek. Ek gösterge cetvelinin yenilenmes­iyle hem maaşları hem de aldıkları emekli ikramiyesi artacak. Zor koşullarda çalışan personele daha yüksek ücretler verilebile­cek. Kamu çalışanlar­ıyla birlikte emekli olanlar ve idareciler­in de düzenlemed­en yararlanma­sı bekleniyor.

)ORMÜL ARANIYOR

Lise ve yükseköğre­tim mezunu astsubayla­rda statü esas alınırken, hepsi 3600 ek göstergede­n yararlanab­iliyor. Eğitim durumuna bakılmamas­ı durumunda tüm hemşire polis, din görevliler­i de düzenlemed­en yararlanab­ilecek. Ancak eğitim durumuna bakılırsa 3600 göstergede­n üniversite­lerin 4 yıllık lisans mezunları yararlanab­ilecek. Hükümet başta genel idare hizmetleri sınıfı olmak üzere lise mezunların­ın kapsam dışı kalmaması için formül bulmaya çalışıyor.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye