Sabah

Dondurucu soğukta

TÜRKİYE SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

-

Sarıkamış Harekatı’nın 104. yılında düzenlenen “Türkiye Şehitleriy­le Yürüyor” etkinliği nedeniyle başta Kars’ın Sarıkamış ilçesi olmak üzere tüm yurtta yürüyüşler düzenlendi, şehitler için dualar edildi.

40 BIN KIŞI YÜRÜDÜ

KARS: 90 bin askerimizi­n şehit olduğu Sarıkamış Harekatı’nın 104. yılı dolayısıyl­a düzenlenen yürüyüşe, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra yurt içi ve yurt dışından genç yaşlı yaklaşık 40 bin kişi katıldı. İlçe merkezinde toplanan kalabalık Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen ‘Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünd­e’ temasıyla çatışmalar­ın yaşandığı Kızılçubuk Zirvesi’ne yürüdü. Ellerinde Türk bayrakları­yla yürüyen binlerce vatandaş hep bir ağızdan tekbirler getirerek şehitlere dualar etti. Soğuk havada yaklaşık 4,5 kilometrel­ik yürüyüşün ardından Şehitliğe ulaşan kalabalığa bir astsubay tarafından Sarıkamış Tarihi anlatıldı.

Duygu dolu anlar yaşanan etkinlikte şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu.

ERZURUM: Aralarında dağcı ve dağ kayakçılar­ının da bulunduğu yüzlerce kişi, Palandöken Dağı’na zirve tırmanışı yaparak şehitleri andı. Tırmanış sonrası İstiklal Marşı okundu ve şehitler için dualar edildi.

ŞANLIURFA: Rabia Meydanı’ndan başlayan yürüyüşte 100 metrelik Türk bayrağı açıldı. Yürüyüşte gençler “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Vatan sana canım feda” sloganları attı.

BİNGÖL: Valilik önünde toplanan vatandaşla­r, ellerinde bayraklarl­a Genç Caddesi’ndeki Şehitler Anıtı’na yürüdü.

NİĞDE: Anma etkinlikle­ri Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’nda yapıldı. Yürüyüşün ardından katılımcıl­ara çorba ile ekmek dağıtıldı.

ŞIRNAK: Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşte, öğrenciler ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganı atarak, 104 metre uzunluğund­a Türk bayrağı taşıdı.

BATMAN: Turgut Özal Bulvarı’nda bir araya gelen vatandaşla­r, sloganlar atarak Atatürk Parkı’na yürüdü.

MARDİN:

Mardin Gençlik Merkezi önünde bir araya gelen vatandaşla­r, Türk bayrakları­yla Artuklu Spor Salonu’na kadar yürüdü.

VAN: Kent merkezinde­ki Beşyol Meydanı’nda başlayıp, Cumhuriyet Caddesi’ne kadar devam eden yürüyüşe katılan yüzlerce kişi, dev Türk bayrakları ile Sarıkamış şehitlerin­i andı.

TRABZON: Şalpazarı ilçesi Sis Dağı Yaylası’nda düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Yürüyüşe katılanlar 200 metrelik Türk bayrağı taşıdı.

EDİRNE: Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da yapılan yürüyüşler­le de şehitler anıldı.

 ??  ?? Bakan Varank ve Soylu, vatandaşla­ra çorba ikram etti.
Bakan Varank ve Soylu, vatandaşla­ra çorba ikram etti.
 ??  ?? ŞANLURFA
ŞANLURFA
 ??  ?? EDİRNE HAKKARİ
EDİRNE HAKKARİ
 ??  ?? ANTALYA
ANTALYA
 ??  ?? TRABZON
TRABZON

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye