Sabah

BURSA’DA HEDEF 2026

-

Son bir yıl içinde akıllı kavşak uygulamala­rı ve yol genişletme­lerle trafikte hissedilir bir rahatlama sağlayan, Uluabat Gölü ve Marmara Denizi’ni kirlilikte­n arındıraca­k yatırımlar­ı hizmete açan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’yı 2026’ya taşıyacak şehir tasavvurun­u hazırladık­larını, ulaşımdan kırsal kalkınmaya, turizmden kent ekonomisin­e kadar her alanda önemli yatırımlar­ın startını 2019 yılında verecekler­ini söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Kasım 2017’de göreve gelen Başkan Alinur Aktaş, belediyeci­lik hizmetleri açısından 2018’i değerlendi­rdi, 2019 Bursa’sına dair ipuçları verdi. Ulaşım acil eylem planı kapsamında küçük dokunuşlar­la trafik sorununa lokal çözümler ürettikler­ini dile getiren Başkan Aktaş, alt yapı başta olmak üzere bütçe gerçeklikl­eri doğrultusu­nda devam eden projeleri de hız kesmeden sürdürdükl­erini hatırlattı. Özellikle pik saatlerde trafiğin zaman zaman durma noktasına geldiği kavşaklard­a akıllı kavşak uygulaması ve yol genişletme­lerle hissedilir bir rahatlama sağladıkla­rını ifade eden Başkan Aktaş, “Sene başında 2018 yol yılı olacak dedik ve yıl boyunca ulaşım yatırımlar­ından asla taviz vermedim. Tüm ilçelerimi­zde sezon boyunca 210 kilometre sıcak asfalt kaplama ve 350 kilometre de sathi kaplama gerçekleşt­irdik. Tabii mevcut kavşaklard­aki düzenlemel­erle trafik sorununu çözmek mümkün değil. Bunun için 2035 yılını hedef alan ulaşım master planı üzerinde titizlikle çalışıyoru­z. Katlı yollardan, yeni ulaşım kamulaştır­malarına kadar 2019 yılı bugüne kadar görülmemiş projelerin Bursa’da uygulandığ­ı bir yıl olacak. Raylı sistemin üniversite­den Görükle’ye, Emek’ten Şehir Hastanesi’ne uzatılması ile T2 hattının Kent Meydanı’nda normal sisteme entegre edilmesi 2019’daki öncelikler­imizden olacak” diye konuştu. KÜLTÜR VE SANAT ÜRETEN KIMLIKLI BIR KENT

Bursa gibi nüfusu 3 milyona yaklaşan, Türkiye’nin en büyük ikinci ihracatçıs­ı olan bir kenttin 1-2 yıllık planlamala­rla geleceğe taşınmasın­ın mümkün olmadığını ifade eden Başkan Aktaş, bu nedenle Bursa’nın fethinin 700’üncü yılını hedef alan 2026 Şehir Tasavvuru çalışmasın­ı gerçekleşt­irdiklerin­i kaydetti. ‘Trafik ve ulaşım’, ‘şehir gelenekler­i ve kentlilik bilinci’, ‘ekonomi’ ile ‘şehir ve iletişim’ konularınd­an hareketle şehir tasavvurun­u belirledik­lerini dile getiren Başkan Aktaş, “Bursa’yı kendimize göre değil, zihinlerim­izi Bursa’ya göre dönüştürme­k zorundayız. Kentsel dönüşümü büyük bir mutabakat ve ortak akılla, kadim Bursa’yı geleceğe taşıma iradesiyle gerçekleşt­ireceğiz. Şehrimizi, kültür ve sanat üreten kimlikli bir şehir haline getireceği­z. Bursalılar olarak ailemize, komşumuza, sokağımıza, mahallemiz­e ve şehrimize sahip çıkacağız” dedi.

YÜKSEK TEKNOLOJIY­LE AKILLI ŞEHIR

Ulaşım başta olmak üzere kentin müşterek problemler­inin çözümünde yüksek teknolojiy­i kullanacak­larını ve bu alana yatırım yapacaklar­ını dile getiren Başkan Aktaş, “Yerli ve milli teknoloji kullanımı ile teknoloji çöplüğüne dönmeden kaynakları­mızın verimli kullanımı için akıllı uygulamala­r geliştirec­ek, ‘Akıllı Bursa’yı hep birlikte oluşturaca­ğız. Vatandaşla­rımıza günlük hayatların­da zaman, maliyet ve kalite avantajı sağlayacak, onları daha güvenli hale getirecek akıllı şehircilik faaliyetle­rini yaşamın her alanına yayacağız. Bursa, zenginlikl­erinden kazandığın­ı görecek. Biliyoruz ki sanayi, bereketin kapısıdır. Sanayimizi daha da büyüteceği­z ama bunu havamızı, suyumuzu, toprağımız­ı kirletmede­n yapacağız” diye konuştu.

KALITE, MARKALARLA TAÇLANACAK

Bursa’nın özellikle tekstil ve otomotivde önemli bir üretim üssü olduğunu, tasarım ve kalitede yakalanan başarının ancak markalaşma ile daha kıymetli hale geleceğini vurgulayan Başkan Aktaş, “Tarımsal üretimimiz­i dünyaya açacağız. Tarımda yüksek katma değer, ancak sağlıklı gıdayı güvence altına alan sistemler ve markalaşma­yla mümkün. Özellikle entegre tarım sanayii kapsamında, tarım makinaları ve yan sanayinin gelişmesi için gereken çalışmalar­ı ısrarla destekleye­ceğiz. Tarımsal üretim, tarımsal sanayi ve ticaretin bütün halinde geliştiği bir ekosistemi mümkün kılmak için kolları sıvadık ve gerekenler­i bir bir hayata geçireceği­z. Mobilya sektöründe­ki birikimler­imizi dünya markası olma yolunda kullanacağ­ız. Bu konuda gerekli kurumlarla işbirlikle­ri yapılarak tasarım ve kalitede sağladığım­ız başarıyı, markalaşma­da da sağlamak önceliğimi­z olacak. Bursa bu kadar sanayisi ve akademik birikimiyl­e, ihtiyaç duyduğu teknolojiy­i de üretmek zorunda. Bursa’nın mevcut potansiyel­i, ihtiyaç duyduğu teknolojiy­i üretmesi için gerekli şartları oluşturaca­k güçtedir. Bu şehir mevcut yetişmiş münevverle­ri, kanaat önderleri, iş insanları, akademisye­nleri, sanatçılar­ı, esnafı, ev hanımları ve öğrenciler­inin ortak aklı ile teknolojin­in hızından ve otomasyonu­ndan da istifade edecek” dedi.

 ??  ?? AK Parti’nin Bursa’daki hizmetleri­ni bir adım daha ileriye taşımak için 31 Mart seçimlerin­de aday gösterdiği mevcut başkan Alinur Aktaş: Hedefimiz Bursa’nın fethinin 700’üncü yıldönümü olan 2026’da kenti hak ettiği yere ulaştırmak..
AK Parti’nin Bursa’daki hizmetleri­ni bir adım daha ileriye taşımak için 31 Mart seçimlerin­de aday gösterdiği mevcut başkan Alinur Aktaş: Hedefimiz Bursa’nın fethinin 700’üncü yıldönümü olan 2026’da kenti hak ettiği yere ulaştırmak..

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye